• 1

Konačno rešena večita dilema o tome ko bi trebalo da plati piće na prvom sastanku, muškarac ili žena

, Telegraf

Rezultati ankete nam daju odgovor na čuveno pitanje

  • 1
sastanak ljubav par muškarac žena

Foto: Pixabay

Uvek postoji onaj neprijatan trenutak na prvom sastanku kada stigne račun, a muškarac i žena se pogledaju. Ko bi trebalo da plati? To je jedna od najvećih dilema kada je u pitanju upoznavanje.

Konačno smo dobili odgovor na to pitanje!

Oko 55 odsto žena smatra da bi muškarac trebalo da plati na prvom sastanku, a 78 odsto pripadnika jačeg pola slaže se sa tim, potvrdila je zajednička studija američkih veb stranica za upoznavanje "JDate" i "ChristianMingle.com", u kojoj je učestvovalo 2.700 ljudi.

- Nekim muškarcima se podrazumeva da je njihova obaveza da izmire račun, ali ako žena želi ili insistira na podeli račun, to je njeno pravo koje treba poštovati. Najvažnije je da je oboma udobno - rekla je američki bračni terapeut Rejčel Susman.

Kako izbeći neprijatnu situaciju na prvom sastanku?

Ljubavni par

Foto: Pixabay

Plaćanje računa jedna je od najčešćih dilema na prvom sastanku. Prema nepisanim pravilima, treba da plati račun onaj ko je pozvao, ali većina muškaraca i žena se složilo da to treba da bude gospodin.

Ako vam je neprijatno, ponudite da vi pomirite račun ili ga bar podelite na pola. Ako mu dozvolite da plati, pokažite zahvalnost i ne dozvolite da vas ucenjuje time.

Bez obzira na to da li se osećate nelagodno ili ne želite da mu dugujete, najbolje je da podelite račun, objasnila je Susman.

Takođe, ako znate da je njegova finansijska situacija gora od vaše, pristojno je platiti večeru. Plaćanje računa je svojevrsni test za drugi sastanak, odnosno da li će ga uopšte biti. Tako žene vide da li je muškarac materijal za vezu, da li je škrt i ima li dobre manire.

Šta vi mislite?

Ko treba da plati na prvom sastanku?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima