Upoznala je budućeg muža kad je bila najdeblja: Pomogao joj je da smrša 20 kg na neočekivan način

"Prestala sam da brojim kalorije, sada brojim samo lepe uspomene"

  • 0
LYNDI COHEN Foto: Instagram/nude_nutritionist

Kada je Lindi upoznala svog supruga Lesa, bila je gojazna i mrzela je svoje telo. Ali nešto što je on učinio nateralo ju je da promeni način razmišljanja i Lindi je izgubila 20 kilograma.

Nekada emocionalnu prazninu popunjavamo hranom, zaboravljajući da to nije adekvatna kompenzacija za neiskorenjene traume i nisko samopouzdanje. Stručnjaci podsećaju da bi takve stvari najpre treba osvestiti i prihvatiti kako bi počeo proces "izlečenja".

Lindi je imala sreće da upozna čoveka svojih snova baš onda kada se sebi fizički najmanje dopadala, a onda je usledila njena borba sa unutrašnjim demonima.

- Kada smo se Les i ja upoznali, osećala sam se nevidljivo. Stalno bih upoređivala svoje telo sa drugima. Podbradak, trenje među butinama, salo na leđima. Zašto ne bih mogla da budem vitka? Nisam uspevala da istrajem u dijetama - priseća se Lindi.

Koliko god da je to pokušavala da prikrije, njen sadašnji suprug Les je ubrzo saznao da je Lindi čitavu deceniju mrzela svoje telo. Bila je, kaže, opsednuta hranom i postala "emocionalni žderač".

- Osećala sam se krivom kad sam uživala u hrani. Trebalo je da pokažem samokontrolu i snagu volje. Bilo kakvo uživanje u zajedničkom desertu kasnije je dolazilo sa osećajem srama i krivice - navodi Lindi.

Lesu je, kaže, bilo teško. Neke od njihovih najvećih svađa bile su kada nije znao kako da odreaguje kada bi mu Lindi govorila da se "oseća debelo" i da "nema šta da obuče".

- Sedeći među gomilom odeće, vrele suze su mi se kotrljale niz lice. Kad bi mi rekao da sam lepa, otrovno sam ismevala komplimente. Ne znam koliko puta sam kasnila na događaje, mučila sam se. Osećala sam se nedostojno. A Les se nikad nije naljutio. Samo bi mi rekao: "Gubljenje kilograma nije svrha života. Mnogo si više od svoje težine."  Čula sam te reči, ali one nisu dopirale do mene - priseća se Linda.

"Imao je nadljudsko strpljenje"

Ova mlada žena mrzela je svoje telo od 11. godine života. Iako ju je njen tadašnji dečko, a sadašnji suprug prihvatio takvu kakva jeste, znala je da se njen odnos prema vlastitom telu neće tek tako promeniti. Trebalo je i vremena, i strpljenja, i dobrote.

- Les je primetio da sam se, pri susretima sa određenim prijateljima, osećala nesigurno. Video je da provodim previše sati na društvenim mrežama i upoređujem svoje telo sa drugima, a onda osećam sram i odbojnost - prepričava Lindi.

- Primetio sam da se, kad vidiš svoju fotografiju koja ti se ne sviđa, često odnosiš lošije prema sebi - bila je samo jedna od Lesovih opaski koja je Lindi "otvorila oči".

Danas s ponosom kaže da je Les bio je i ostao njen vrhunski pokretač.

- Gledajući unazad, moja telesna bitka bila je iscrpljujuća za oboje, ali njegova odluka da me ne osuđuje i ne podstiče na još jednu dijetu bio je jedan od razloga što sam konačno naučila da prihvatim, pa čak i da volim svoje telo - kaže Lindi.

"Odjednom, višak je počeo da se topi"

Iako čuti "nisi debela, lepa si" nije bilo čudesno sredstvo u njenoj borbi, nije bilo ni loš podstrekivač.

- Ti nežni podsetnici su pomogli, kao i komplimenti koji se nisu odnosili na moj izgled. Bili su temelj za izgradnju mog prethodno urušenog samopouzdanja. Kada sam osetila nezadovoljstvo svojim telom, nisam tome pridavala previše značaja. Takođe sam izgubila 20 kilograma. To se dogodilo kada sam prestala da brojim bademe i kalorije i umesto toga počela da brojim lepe uspomene. Les je igrao veliku ulogu pomažući mi da volim svoje telo, čak i u danima kada to nije lako. Na tome ću mu uvek biti zahvalna - iskrena je Lindi.

Sa muškarcem koji joj je "dao vetar u leđa" da prihvati i zavoli sebe Lindi je osam godina. Prošlo je pet godina otkako su se zavetovali jedno drugom na večnu ljubav.

Ali, Les nije uticao samo na svoju voljenu; posredno, on je uticao na mnoge druge devojke koje imaju problem sa kojim se suočila i njegova supruga.

Lindi je, posle "škole" kroz koju je prošla sa Lesom, osmislila program podrške svima koje muči emocionalno prejedanje. Danas pomaže devojkama da izađu iz "začaranog kruga" koji ima dve karike - hranu i emocije, i veoma je uspešna u tome. Kroz njen program prošlo je na hiljade ljudi, mahom pripadnica nežnijeg pola koje su navikle da emocije "zatrpavaju" hranom.

- Ne kažem da ženi treba muškarac da bi se osećala lepo. Ali saznanje da vas osoba sa kojom ste najintimniji prihvata i voli baš takvu kakvi jeste, može da vam pomogne da promenite način na koji doživljavate sebe - kaže Lindi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA