≫ 

Njen suprug je toliko škrt da ne želi da greje kuću: Spava u kaputu, ne sme da naručuje hranu

Kako kaže, njen suprug već sada cepa drva za sledeću zimu, jer je čuo da će cena gasa da se poveća

  • 1
Katie Leaning Foto: Instagram/kittyheals

Kejti Lining i njen suprug Ričard žive u Zapadnom Midlendsu u Engleskoj, a kako kaže svaku noć u krevet leže sa četiri sloja odeće i u kaputu, pa se tek onda pokriva jorganom.

Ukoliko se pitate koji je razlog, Kejti ima vrlo jednostavan odgovor - temperatura u njenoj kući je skoro ispod nule.

I Kejti i njen suprug su zaposleni i imaju, kako kažu, vrlo pristojne plate, ali Ričardova škrtost ih ponekad  košta lagodnog načina života.

- Preselili smo se u novembru 2020. da bismo mogli da uštedimo na porezu - započinje priču Kejti.

- Znali smo da su toj kući potrebni novi radijatori, međutim, nismo mogli da nateramo majstore da dođu jer je bila zima i bili smo u karantinu, pa smo čitavu zimu proveli bez grejanja. Po kući smo nosili kapute, a ja sam se kretala obučena u četiri sloja odeće. Ipak, Ričard je bio presrećan jer nismo morali da plaćamo grejanje. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Katie Leaning (@kittyheals)

Kako kaže, Ričard već sada cepa drva za sledeću zimu, jer je čuo da će cena gasa da se poveća.

- Pokušava da nabavi što više besplatnog drveća za loženje. Temperatura u našoj kući nikada ne prelazi 16 stepeni, ni sada, kada nam grejanje radi - otkriva ona.

Ričard i Kejti upoznali su se pre 10 godina preko zajedničkih prijatelja, a venčali su se u oktobru 2017. godine. Kejti je trenutno trudna i nosi njihovo prvo dete.

Ričard je naučio da bude štedljivu uz svoju majku, a Kejti kaže da iako ima nekih prednosti, ipak bi volela da je fleksibilniji kada je novac u pitanju. 

- Ponekad to može da bude frustirajuće. Ne mogu čak da naručim ni hranu. Ne plaćamo ni kablovsku, odnosno, plaća nam je moja sestra u zamenu za pomoć u bašti. I za venčanje smo odeću kupili na rasprodaji, moja venčanica je koštala manje od 360 evra.

Morala sam da odustanem od skupih kolica za bebu koje sam zaista želela. Pre neki dan kupila sam četiri benkice, a Ričardu je bilo krivo, iako sam potrošila svoj novac. Rekao mi je da je trebalo da sačekamo da se beba rodi, da vidimo koje će poklone gosti i rodbina kupiti - kaže Kejti.

Kejti otkriva i da Ričard štedi tako što kupuje samo hranu koja je na akciji i uzgaja povrće u svojoj bašti.

- Svi znaju da sam škrt. Moji prijatelji se šale kad se uhvatim za novčanik, da će izaći i moljci iz njega. Nije me sramota toga, jer sam uspeo da kupim kuću pre 27. godine. Ako nešto krene naopako, ne živim na kreditnim karticama. Kada je meso jeftino, kupim ga u velikim količinama i zamrznem, tako da znam da ćemo imati obrok nedeljama -  zaključio je Ričard.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    26. februar 2022 | 19:36

    I sta sad treba ova prica da nas nauci? Pola Srbije zivi i gore zato sto mora a ne jer zeli da ustedi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA