≫ 

10 godina su bili zavisnici, a onda je usledila promena: "Bilo je teško, ali smo pobedili"

Ovaj par svakodnevno objavljuje video-snimke na društvenoj mreži TikTok u nadi da će pomoći nekome

  • 3

Da na kraju svakog tunela postoji izlaz, dokazuje i životna priča Holi Fitzvater (33) i njenog dečka Džejka (30). Njihova ljubavna priča započeta je na ulici, na kojoj su proveli skoro jednu deceniju, jer su oboje imali problema sa narkoticima.

Kako kažu, imali su isti cilj - nabaviti što više droge i to što pre.

- U tih deset godina izgubila sam starateljstvo nad detetom i to sve zbog krađa zbog kojih sam duže vreme bila u zatvoru - započinje priču Holi.

- I Džejk i ja smo bili navučeni na heroin. Nekoliko puta smo pokušavali da prekinemo taj način života, ali smo se brzo vraćali.

Međutim, 2020. godine na katolički Božić dogodilo se čudo. Džejk i Holi kažu da su tog dana dobili neobjašnjivu snagu da zauvek stave tačku na način života koji su vodili.

- Tog dana smo shvatili da ovako više ne možemo dalje. Znali smo da nešto moramo da uradimo, jer bismo u suprotnom umrli - iskrena je ona.

Džejk i Holi su pozvali službu koja pomaže zavisnicima, a nekoliko dana posle, zauvek su se pozdravili sa lošim društvom i navikama.

- Spakovali smo odeću i otišli. Kada smo stali na svoje noge, preselili smo se u drugi grad, jer su svi naši prijatelji zavisnici - objašnjavaju oni.

Po dolasku u centar za rehabilitaciju dobili su terapiju pomoću koje su lakše prolazili kroz krize.

- Bilo je teško i hteli smo da odustanemo, ali smo jedno drugom bili bezuslovna podrška i pobedili smo. Imali smo crne misli, sramili smo se svojih dela, ali shvatili smo da ih možemo ispraviti samo ako se promenimo. Sad smo čisti više od deset meseci i volimo se više nego ikad pre - rekli su Džejk i Holi.

Ovaj par svakodnevno objavljuje video-snimke na društvenoj mreži TikTok u nadi da će pomoći nekome i da će uticati na ljude da ne konzumiraju opojne droge.

Video: Jedna tableta novog ekstazija može da izazove overdoz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA