≫ 

Da li nas društvo podstiče da mrzimo svekrve? Autorka i novinarka objasnila zašto je to tako

Ovo stanovište zaostavština je iz prošlog veka

  • 1
Snaja i svekrva, porodica Foto-ilustracija: Shutterstock

Još jedan tim stručnjaka odlučio je da su svekrve krive za sukobe u porodicama. Naučnici sa Državnog univerziteta u Arizoni otkrili su da "omalovažavane" žene imaju urođenu pristrasnost prema potomstvu i da staju na njihovu stranu u argumentima bez obzira na to šta je ispravno i pogrešno. Kao takvo, njihovo istraživanje na 300 ljudi pokazalo je da su se majke više svađale sa snajama nego sa sinovima.

Autorka i novinarka Marion McGilvary hoće da opovrgne ovu tvrdnju.

- Koja besmislica. Volim ženu svog sina kao da je jedna od mojih ćerki; mnogo sam pažljiviji prema njenim osećanjima nego prema sinovima koje sam rodila.

Autorka nekolicine romana tvrdi da joj snaja govori da je voli više nego njen sin.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Marion McGilvary (@marionmcgilvary)

- Većina mojih prijateljica sada ima udatu decu, ali nijedna od nas se nije pretvorila u zanovetalo. Ali, svekrva je lak plen. Društvo nas podstiče da je preziremo. To je prihvatljiv oblik seksizma, koji se drži naočigled. U najboljem slučaju, to je predrasuda zasnovana na zastarelom pojmu ženskosti iz 1950-ih - osobe koja više ne postoji, ako je ikada postojala. A u najgorem slučaju, to je samo mizoginija.

Ona dodaje kako ima alternativno objašnjenje za nalaze Univerziteta Arizone. Na osnovu njenog iskustva, moguće je izgubiti živce i sa majkom i sa svekrvom. Ako se posvađate sa nekim ko već ne poznaje sve vaše male mane iznutra,  posledice mogu biti dramatičnije.

Istraživanje je takođe pokazalo da su najveći problem imale ćerke, a ne sinovi.

- Pogledaj šta sve mi svekrve radimo. Mi smo neplaćeni čuvari dece, srećni što brinemo o našim unucima i volimo ih bezumnom predanošću - govori Marion.

Ako ne možete biti prijatelji sa osobom koja je u vezi sa vašim sinoć, možete se uvek lepo ponašati i biti prijateljski nastrojeni, sve dok je vaše dete zadovoljno i srećno sa osobom koju voli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snajka

    24. april 2022 | 20:58

    Sta sam sve pretrpela od te zene ravno je paklu.Nadam se da je sada tamo.Toliko zla je bilo u njoj.Cak ni svog sina ni unucice nije volela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA