≫ 

Da li partneru treba da ponudimo utehu ili rešenje problema: Ljubavni savet koji rešava dilemu

Da li nuđenjem zajedničkog rešavanja problema partneru dajete do znanja da ne verujete da on sam može da se izbori sa tim?

  • 0
Brak, ljubav, pažnja Foto: Profimedia/Alamy/Viacheslav Iakobchuk / Alamy

U romantičnim odnosima normalno je da dođe do sukoba ili neslaganja. Način na koji rešavate nesuglasice svedoči o tome koliko je vaš odnos pre svega zdrav, ali i stabilan. Pošto smo kroz razna iskustva postali svesni da ne postoji nikakva formala niti obrazac ponašanja koji je magično skrojen kako bi sve veze bile uspešne, jedini način jeste da sve rešimo razgovorom, a na kraju potražimo i pomoć stručnjaka.

Sa druge strane, kada partnerov problem nije u vezi sa vama i vašom vezom, postupak je potpuno drugačiji. Da li je na vama da ponudite samo utehu ili da se uključite u rešenje problema? Da li nuđenjem zajedničkog rešavanja problema automatski partneru dajete do znanja da ne verujete da se sam može izboriti sa problemom?

Tom Hulme se na svom TikTok nalogu bavi deljenjem sadržaja koji služi svima onima koji se bore sa mentalnim zdravljem. Objašnjava kako se došlo do određenog rešenja kroz detaljno analiziranje nekog problema.

@mindful_tom #relationshipadvice ♬ New Home (Slowed) - Austin Farwell

Prema njegovom mišljenju, koje je izneo u videu, samo šest reči vam mogu pomoći da na jednostavan način izbegnete ulazak u dalju raspravu sa partnerom.

Već nekoliko godina moja supruga i ja, čim primetimo da je ovo drugo nezadovoljno, pitamo jedno drugo da li želimo utehu ili rešenje - stoji u videu.

Ta rečenica im, kako se tvrdi u pomenutom videu, u proseku od devet do deset puta pomogne da izbegnu svađu. Uteha znači da ćete samo biti uz partnera i saslušati ga sa razumevanjem, umesto da odmah pokušate da rešite problem.

Svima nam je ponekad potrebno rame za plakanje i neko ko nas razume. Nemojte se plašiti da tražite od partnera da vam pomogne u pronalasku rešenja, jer partner vrlo dobro zna da lepa reč ne rešava ništa.

Sa druge strane, ako ste navikli da bitke bijete sami, objasnite partneru zašto je to tako i da vam je od njega dovoljna samo podrška i sigurnost - svest o tome da je partner na kraju krajeva uz vas.

Video sa ovim jednostavnim, a korisnim savetom sakupio je više od milion pregleda i na hiljade komentara, a većini se dopao i odlučili su da ga isprobaju na sopstvenim vezama.

Moj muž je trenutno pod velikim stresom, pa mi je baš ovo potrebno – napisala je jedna žena u komentaru, a neki od korisnika su komentarisali kako ih partner izluđuje kada im stalno nudi rešenje, a često im je samo potreban empatičan sagovornik.

Video: Ljubavni terapeut otkriva 12 važnih pitanja: Naučite nešto novo o sebi i partneru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA