≫ 

Japanska princeza Mako odrekla se titule i novca da bi se udala za svog dragog: Danas radi u njujorškom muzeju

Mako Komuro, japanska princeza, samo je želela da živi svakodnevnim životom uprkos tome što je rođena u kraljevskoj porodici. Mako je odabrala svoju ljubav umesto kraljevske titule i bogatstva. Saznajte kako je sve ispalo

  • 1
Princeza Mako Foto: Tanjug/AP

Mako Komuro rođena 1991. godine u japanskoj kraljevskoj porodici, kao prvo dete svojih roditelja i prva unuka cara emeritusa Akihita i carice emerite Mičiko. Ona je takođe nećaka cara Naruhita.

Očekivano, to što je "plave krvi" stavilo je njen život pod stalnu lupu, a ona je razumela svoje dužnosti prema narodu, pa je tako, primera radi 2011. godine, volontirala da pomogne ljudima pogođenim zemljotresom i cunamijem u Tohokuu. Osim što je obavljala svoje obaveze, Mako je pokazala i da je lepotica sa mozgom. Studirala je na raznim univerzitetima, dokazujući interesovanje za sticanje znanja i širenje vidika.

Upravo tokom svog studiranja,  Mako je pronašla svog princa, Keija Komura koji radi kao advokat u kancelariji u SAD. Par se upoznao 2012. u restoranu dok je studirao na Međunarodnom hrišćanskom univerzitetu u Tokiju.

Kei Komuro, Princes Mako Foto: Profimedia

Postali su nerazdvojni

Godinu dana nakon početka veze, Kei ju je zaprosio bez uplitanja medija, pošto je njihova veza bila tajna. Par je zadržao vezu na daljinu dok je Mako studirala u inostranstvu, a nakon što je 2016. diplomirala na engleskom Lester univerzitetu, vest o njihovom zabavljanju postala je javna.

U 2017. godini par se javno pokazao i podelio planove za svoje buduće venčanje. Svi su tražili venčanje sledeće godine, ali se to nikada nije dogodilo. Umesto toga, Carsko domaćinstvo je navelo da je unija odložena do 2020. godine.

Navodno, odlaganje je najavljeno nakon što su tabloidi objavili priču o njenom vereniku - pokrenula se kontroverza između Keijeve majke i njenog bivšeg ljubavnika koji je, navodno, finansirao advokatsko obrazovanje njenog sina. Iznenađujuće, 2020. godine venčanje još nije održano. Ovo je označilo već drugo odlaganje.

Što se prvog tiče, Makov je tvrdila da su još nezreli za brak. Drugi put, međutim, princezi su bili potrebni meseci pre nego što se pozabavila situacijom i dobila blagoslov svojih roditelja. Konačno, u oktobru 2021, posetili su matičnu kancelariju u Tokiju i venčali se.

Iako događaj nije bio preplavljen kamerama, zvanicama ili bilo kakvim formalnostima kraljevskog venčanja, par je bio srećan što su konačno u braku. Nekoliko trenutaka kasnije, tokom konferencije, Kei je samouvereno gledao u kameru dok je potvrđivao svoju ljubav prema princezi.

- Volim Mako. Voleo bih da provedem svoj jedan život sa osobom koju volim. Mako i ja bismo želeli da izgradimo toplu, lepu porodicu - izjavio je Kei tom prilikom.

Maki, sa druge strane, nije bilo važno po koju cenu će se to dogoditi. Princeza, čija je ljubavna priča praćena nizom neodobravanja, ostala je nepokolebljiva. Spremala se da ima porodicu sa Keijem.

- Porodica i dalje prevazilazi moju maštu, ali nadam se da ću napraviti porodicu koja je topla, udobna i ispunjena osmehom - izjavila je tada.

Ljubav sa posledicama 

Makina odluka da se uda za "nekraljevsku" osobu imalo je i svoje posledice, ali je ona bila spremna na njih. Kao japanskoj princezi, udaja za običnog čoveka značila je da će joj biti oduzeta kraljevska titula, a ona je otišla u tome i korak dalje i odbila da prihvati uobičajenu isplatu japanske vlade od 1,3 miliona dolara.

U prošlosti su takve isplate bile davane ženama koje su abdicirale sa prestola nakon udaje za "običnog čoveka". Mako je postala prva žena koja je odbila tako veliku sumu.

Još jedna posledica koju su pretrpeli bile su oštre reči kritičara. Mnogi su kritikovali Keija, posebno nakon kontroverze o tome ko je finansirao njegovo obrazovanje. Isticano je da je njegov brak bio podstaknut očajem i još jednim načinom da zaradi novac.

Uprkos tome što je bila zaljubljena iz pravih razloga, princeza je zadobila mentalne ožiljke i čak je patila od PTSP-a. Srećom, par je ostao optimističan i podržavao jedan drugog, braneći svoja imena u medijima.

- Veoma sam tužan što je Mako u lošem stanju, psihički i fizički, zbog lažnih optužbi - izjavio je jednom prilikom njen izabranik.

Život posle venčanja 

Živeti bez kraljevskog osoblja i kraljevskih dužnosti Makina je nova realnost. Odabrala je život pun ljubavi umesto načina života na koji je navikla od detinjstva, ispunjenog glamurom i udobnošću.

Nakon braka sa Keiom, kako prenosi "Amo Mama", ona je redefinisala svoju udobnost preselivši se u koncizan stan sa svojim mužem. To nije bilo imanje na Beverli Hilsu, već jednosobni luksuzni stan u blizini Central parka, koji košta 4.300 dolara mesečno.

Od preseljenja u SAD, Mako se lepo skrasila. Primećena je u kupovini u običnoj prodavnici noseći ležernu odeću. Navodno, par živi bez finansijske podrške kraljevske porodice i verovatno bez značajnih sredstava od princeze.

Iako Mako ima posao u Metropoliten muzeju umetnosti, ona radi besplatno da bi podržala odeljenje za azijsku umetnost u muzeju. Ovo joj nije prvi put da radi u muzeju. Nazad u Tokiju, tokom svojih kraljevskih dana, radila je kao specijalni istraživač u Muzeju Univerziteta u Tokiju. Tokom njenog boravka tamo, bivši kustos je pohvalio njenu radnu etiku.

Uprkos kritikama sa kojima se suočila, pokazala se kao borac i vredna žena spremna da zaradi svoj put. Ali na tom putovanju izabrala je da ljubav svog života bude uz nju.

Video: Veličanstveni dolazak Kejt Midlton, princa Vilijama i sina Džordža na Vimbldon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Princeza

    28. jul 2022 | 10:23

    Ona je i dalje Japanska princeza. Verujem da joj prate svaki korak iz Japana i pomazu gde god zapne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA