Deset znakova da sastanak ne ide u dobrom pravcu

Kako uočiti govor tela koji sugeriše da druga strana nije zainteresovana za drugi sastanak

  • 2
Prvi sastanak Foto-ilustracija: Pixabay

Jedna od najčešćih upotreba tehnika čitanja govora tela jeste da odredite da li vas druga osoba privlači. Većina nas instinktivno prepoznaje znake privlačnosti: dug kontakt očima, naginjanje i osmeh, iako postoje neke razlike koje su povezane sa razlikom u polu.

Međutim, znaci da osoba nije baš toliko zainteresovana i da joj je dosadno takođe mogu biti od pomoći, posebno na prvom sastanku. Zašto trošiti svoje vreme ili novac na drugi sastanak ako taj osnovni nivo interesovanja jednostavno ne postoji?

Kako piše portal "PsychologyToday", analitičari ponašanja identifikovali su deset znakova nedostatka privlačnosti ili interesovanja koji bi se mogli uočiti na prvom sastanku. Važi uobičajeno pravilo govora tela: potražite nekoliko znakova i nemojte prebrzo donositi zaključke ako uočite samo jedan od ovih znakova.

Jedna podignuta obrva

Ako vas partner gleda sa jednom podignutom obrvom, verovatno je skeptičan u pogledu onoga što mu govorite. U najmanju ruku, on sumnja da je ono što govorite potpuno tačno, a ne da je preterivanje ili iskrivljavanje činjenica.

Pognuto držanje

Postoje dva načina da pročitate ovaj znak. Ako se vaš partner pogne dok sedite uspravno i izgledate budno, to ukazuje na gubitak interesovanja, a možda čak i na nedostatak poštovanja prema vama.

Ali ako ste pogrbljeni, a vaš partner vas odslikava tako što se takođe pogrbi, to je verovatnije znak njegove zainteresovanosti prema vama. Kopiranje držanja je uobičajen znak želje da se angažujete oko određene osobe.

Romantika, Božić, ljubav, vino, izlazak, zaljubljeni par, šampanjac Foto: Shutterstock

Postavljenje barijere

Postavljanje predmeta između vas i njega ili nje jedan je od načina da se između vas ostavi prostor i obično je odbrambeni potez. Ako druga osoba stavi jednu stvar, kao što je mobilni telefon, između vas, to verovatno ne znači ništa posebno. Ako nastave da postavljaju predmete između vas ili ako se pomere tako da su veći predmeti između vas, onda traže bezbednu udaljenost od vas. Ovo nije u skladu sa osećanjem privlačnosti, čak i za osobu koja je obično anksiozna.

Zatvaranje kapaka za duge treptaje

Analitičari ponašanja ovo zovu „blokiranje očiju“ i primećuju da to radimo instinktivno kada gledamo nešto što nam se ne sviđa ili smatramo da je na neki način uvredljivo.

Ogledanje i popravljanje detalja na odeći

Evo još jednog znaka koji se može čitati na dva načina. Ako se neko često ogleda i popravlja šminku (proverava izgled, kada su u pitanju muškarci) kada vas prvi put vidi, to je verovatno zato što žele da izgledaju najbolje za vas ili pokažu svoje poštovanje prema vama.

Na primer, popravljanje košulje ili prolaženje prstima kroz kosu, kada se prvi put pojavi, nije problem. Ali, ako ste im upravo postavili pitanje i oni pogledaju dole u ​​svoju košulju da obrišu nešto, pokazuju nedostatak poštovanja ili interesovanja za vaše pitanje.

Zevanje

Većina nas tumači zevanje kao znak da je druga osoba pospana ili umorna. Iako je to možda tačno, to verovatno nije dobar znak, posebno na prvom sastanku.

Zevanje može biti način da se smanji napetost uvlačenjem dodatnog kiseonika. Možda ćete primetiti zevanje kao mogući znak napetosti. To takođe može biti i znak dosade. Većina ljudi će zevati nakon sedam do devet minuta slušanja nečega (ili nekoga) što ih zapravo ne zanima.

Zevanje, posao, pospanost, umor Foto: Shutterstock

Ukočeno držanje

Kao i kod zevanja, ovo može biti znak napetosti nekoga ko je zainteresovan. Većina nas sedi ili stoji ukočenog držanja kada smo napeti. Dobro bi bilo da ovo nije držanje tokom celog sastanka, jer bi to sugerisalo da osoba nije zadovoljna ili se ne oseća prijatno u vašem prisustvu.

Palac i kažiprst pritisnuti na lice

Ovaj pokret se naziva „udubljenje lica“ i obično je još jedan znak napetosti i pokušaja da se ta napetost ublaži. Ovo može ukazivati na intenzivnu zainteresovanost ili na ekstremnu dosadu.

Jedna strana gornje usne blago podignuta

Ovo je klasičan znak prezira. Ako vidite ovo bez jasnog konteksta koji bi to objasnio, možete pretpostaviti da je „igra gotova“, barem za taj susret.

Stopala usmerena ka vratima

Smer u kome su stopala osobe usmerena obično ukazuje na fokus njene pažnje u tom trenutku. Ako su im stopala okrenuta od vas, to je znak da su izgubili interesovanje. Ovo je posebno jasno ako su njihova stopala usmerena ka drugoj osobi u vašoj blizini ili u vašem društvu, čak i dok razgovarate sa njom, a noge usmerene ka vratima ili izlazu sugerišu da vaš partner uskoro želi da ode.

Priča o tumačenju znakova neverbalne komunikacije može zaista da vam posluži kao putokaz u kom pravcu treba da ide vaš dalji angažman i trud oko neke osobe. Bolje je da napravite korak unazad nego velike planove, ako ste već primetili nekoliko znakova koji pokazuju da druga strana nije zainteresovana. Pročitajte znakove i najbolje procenite da li da nastavite sa tom vezom ili ne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oooo

    2. avgust 2022 | 23:50

    Kako ću da zapamtim sve ovo?

  • Siki

    2. avgust 2022 | 23:52

    Ma bestraga sve, zivim solo i srecna 😇niko mi vise nije neobhodan. Pa i ti Dejane...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA