Poslednje venčanje Elizabet Tejlor na ranču Majkla Džeksona: Osmi brak, sedmi muž i ceremonija od dva miliona

"Uvek sam govorila da ću se udati još jednom. I uz Božiji blagoslov, to je to, zauvek"

  • 0
Liz Taylor venčanje Foto: AIMAR/JOFFET EMMANUEL / Sipa Press / Profimedia

Pozivnica je bila krem boje, jedan presavijeni list, crna gravura i glasila je: "Gospodin Majkl Džekson traži zadovoljstvo vašeg prisustva na venčanju njegove voljene prijateljice, gospođice Elizabet Tejlor, za gospodina Larija Fortenskog, nedelja, 6. oktobar 1991. u 17 časova."

Mesto predviđeno za ceremoniju je bio Neverland, Džeksonov prostrani ranč 100 milja severno od Los Anđelesa i događaj je najavljen kao holivudsko venčanje godine.

Kako je počela ljubavna priča i osmi brak 

Elizabet Tejlor i Lari Fortenski upoznali su se na klinici Beti Ford 1988. godine - ona je bila tamo zbog zavisnosti od lekova, a on je došao "tu na pivo", prema jednom intervjuu koji je dao nedugo nakon njene smrti. Jednog dana je prišla Lariju dok je bila na klinici. Lari, građevinski radnik iz malog grada u Kaliforniji, koji nije završio srednju školu i već se dva puta ženio, bio je značajna promena za Liz, što joj se i svidelo.

Nazivala ga je svojim pastuvom, ali i "Lav Lari". Štampa ga je zvala gospodin Liz Tejlor. I dok je bila romantično povezana sa drugim muškarcima odmah nakon rehabilitacije, sa glumcem Entonijem Girijem, advokatom Viktorom Lunom i Malkomom Forbsom, ona se na kraju udala za Larija, svog sedmog muža, sa kojim je zakoračila u svoj osmi brak.

Venčanje od skoro dva miliona dolara

Tog toplog kalifornijskog popodneva, iza kapija imanja i sa helikopterima i balonima koji su lebdeli iznad njih, Tejlor i Fortenski su jedno drugom izgovorili "da".

Dokumentovanje ovog venčanja bio je ozbiljan podvig, 12 helikoptera je neprestano kružilo nebom, najverovatnije punih fotografa i snimatelja. Navodno je na nebu bio i jedan helikopter obezbeđenja, ali to svakako nije obeshrabrilo medijske ekipe spremne na sve. U još jednom spektaklu u vazduhu, neustrašivi padobranac je skočio iz malog aviona na svečanost. On je odmah uhapšen.

Kolumnistkinja Liz Smit, novinarka kojoj je jedinoj bio dozvoljen pristup, izvestila je da je padobranac sleteo na 20 stopa od sveštenika usred venčanja, ali je dodala da je odgurnut tako brzo da je uznemiravanje trajalo manje od 30 sekundi.

Tejlor i Fortenski su postali muž i žena pod otvorenim nebom. Svirao se klavir i četiri violine. U dogovoreno vreme za početak ceremonije, Tejlorina majka Sara odvedena je u invalidskim kolicima u prvi red. Prošlo je 45 minuta i onda je dizajner Valentino seo - upravo je došao sa sređivanja nevestine haljine. Ubrzo nakon toga pojavio se Fortenski, u belom sakou, a pratioci i deveruše su ih pratili.

Uz muziku, Tejlor se pojavila u svojoj živopisno žutoj princeza-haljini do poda, u pratnji Majkla Džeksona sa desne strane i svog sina, glumca Majkla Vajldinga mlađeg, sa leve. Džekson je formalno bio obučen u sako za večeru, sa velikom dijamantskom iglom na vratu umesto crne kravate. Nosio je još jednu dijamantsku medalju na grudima i sjajne srebrne čizme.

Na kraju ceremonije, Mariana Vilijamson, koja ih je venčala je rekla: "Putem moći koju mi je dala Država Kalifornija i činjenicom da verujem u vašu ljubav jedno prema drugom, proglašavam vas, Lari i Elizabet, gospodinom i gospođom Fortenski". Mlada i mladoženja su razmenili nežni poljubac uz buran aplauz gostiju.

- Uvek sam govorila da ću se udati još jednom. I uz Božiji blagoslov, to je to, zauvek.

Venčanju su prisustvovali Lajza Mineli, Edi Marfi, Arsenio Hol, Nensi Regan i Kvinsi Džons. Tejlorina prijateljica, pevačica Kerol Bajer Sager, bila je deveruša, a njen frizer Hoze Eber bio je Larijev kum. Fotografije su prodate časopisu "People" za milion dolara, koje je Liz iskoristila kao početni novac za osnivanje svoje fondacije za borbu protiv side. Budžet izdvojen za venčanje je procenjen na 1,5 ili čak dva miliona dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA