≫ 

Za prvi ples mladenci u Srbiji najčešće biraju neku od ovih 5 pesama: Note koje veličaju ljubav

Situacija je godinama nepromenjiva

  • 11
prvi ples Foto: Pexels

Prvi ples na venčanju obeležiće prve trenutke nakon što ste jedno drugom izgovorili sudbonosno "da". Posebna pesma mora pratiti ovaj poseban trenutak. Da li želite da idete klasično ili moderno? Sporo ili brzo? Koreografiju koju spremate mesecima ili spontani, pomalo nespretni ples?

Čini se da bi odabir pesme za prvi ples trebalo da bude jedna od najlakših odluka za planiranje venčanja - ako imate "svoju pesmu" koja je obeležila vašu ljubavnu priču onda je jasno da je ona ta i nemate oko čega da brinete. Ako je ipak nemate ili ona nije odgovarajuća za prvi ples, ponovo ste u problemu.

Vođeni primerima u koje smo se lično uverili tokom svadbenih sezona već godinama, ovih pet pesama su obeležile srpska venčanja.

1." Zlatni dan" - Bisera Veletanlić

Reč je o pesmi "Zlatni dan" iz 1976. koju je komponovao Kornelije Kovač, a tekst je napisala njegova supruga Spomenka.

"Kad sam prvi put čula tu pesmu, odmah sam se rasplakala. I dok sam je snimala, više sam plakala nego pevala. Dve ili tri godine na koncertu bih prvo ja pustila suzu, pa onda svi drugi. To je jedna pesma odlična za plakanje. Sada je već postala himna ljubavi i života, publika je na koncertima peva u horu", opisala je Bisera Veletanlić, a piše Direktno.rs.

Ova dirljiva balada opisuje ljubav i sećanje koje ne može da izbledi, sećanje na čuveni prvi poljubac.

2. "Ako te pitaju" - Petar Grašo

Ova pesma autorskog tandema Tončija i Vjekoslave Huljić zavladala je svadbama od 2017. godine. Ona govori o muškarcu koji je spoznao i pronašao ljubav u jednoj ženi i shvatio da je ta ljubav zapravo sve ono što njemu treba.

3. "Dani i godine" - Nina Badrić

Jednom kada se ljubav pronađe ona se ljubomorno čuva, o čemu i peva Nina, a čega su i svesni parovi koji ovom pesmom obeležavaju početak svog zajedničkog života kao krunu svoju ljubavi.

4. "Meni trebaš ti" - Oliver Dragojević

Tekst je pažljivo biran, pesma odiše najlepšim izjavama ljubavi, a ritam odgovara nešto bržem plesu. Pesmu su prepevale i Frajle, pa se i njihova verzija rado bira.

5. "Lutka" - S.A.R.S

Nakon uspeha koji je doživela ova pesma, usledila je njena neprikosnovena prisutnost na svadbama, posebno na povlašćenom mestu pesme za prvi ples.

Mi smo hteli da iz prve ruke saznamo koje se to pesme, sa ove liste ili van nje, trenutno traže na svadbenim veseljima. Za Telegraf.rs odgovara pevačica Tamara K. i kaže da su najtraženije pesme sledeće:

"Ako te pitaju" - Petar Grašo, "Lutka" - S.A.R.S, "Samo je nebo iznad nas" - Neda Ukraden, "Ja nemam drugi dom" - Lepa Brena, "U tebe sam zaljubljen" -Rođa Raičević, "Zlatni dan" - Bisera Veletanić, "Da te volim malo je reći" - Aleksandra Kovač, "Princeza" - Slađana Milošević i Dado Topić, "Dani i godine" - Nina Badrić i "Čuvam te" - Aleksandra Radović.

Video: Prvi ples sa venčanja: Udala se prva Srpkinja koja je postala Viktorijin anđeo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA