Vreme čitanja: oko 2 min.

Sijerina devojka je započela tranziciju i sada se identifikuje kao muškarac: "Nikada nismo bili srećniji"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkako je Mič počeo tranziciju, Sijera ga je podržavala koliko god je mogla - govoreći mu da je zgodan i jačajući njegov rodni identitet kada god bi se osećao loše

  • 2

Sijera Kaj i Mič Džejms, oboje 19, upoznali su se preko "TikToka" u oktobru 2021, dok se Mič još uvek identifikovao kao žena. Nakon što su se zaljubili i učvrstili svoju vezu, par se preselio zajedno u Rozvel, u martu 2022.

Četiri meseca kasnije, Mič je Sijeri priznao da želi da započne tranziciju. Ovo se desilo nakon što ga je Sijera navela da razmisli o svom rodnom identitetu jer "nikada ranije nije razmišljao o tome", prema njegovim rečima.

- Još uvek sam pokušavao da pronađem sebe i Sijera me je uvek toliko podržavala. Jednog dana smo ležali u krevetu i imao sam osećaj da moram da joj kažem. Rekao sam joj da mislim da sam muško i to je to. Nisam se baš uplašio, samo sam bio nervozan. Nikad nisam mislio da me neće podržati, samo sam zaista želeo da budem siguran da sam napravio pravi izbor.

Sijera, koja ga je maksimalno podržala je rekla: "Kada je to priznao, trebalo mi je malo vremena da ispravim zamenice. Mislim da je naš odnos uglavnom isti. Ništa se zaista nije promenilo - skoro nas je više povezalo jer je imao hrabrosti da mi kaže. I on je sada više svoj, i nikada se nikada ne svađamo".

Par se "upoznao" preko video-poziva u oktobru 2021, nakon što su se neko vreme pratili na "TikTok-u". U roku od nekoliko nedelja, Sijera je vozila devet sati od svog doma u Arizoni da poseti Miča u njegovoj kući u Rozvelu. Par je od tada nerazdvojan.

Otkako je Mič počeo tranziciju, Sijera ga je podržavala koliko god je mogla - govoreći mu da je zgodan i jačajući njegov rodni identitet kada god bi se osećao loše.

- Bilo je zanimljivo jer kada sam prvi put upoznala njegovu porodicu rekli su mi da se Mič uvek šišao i oblačio kao dečak - kaže Sijera.

Ali Mič nije bio spreman za tranziciju.

- Rekao mi je da nikada ranije nije razmišljao o rodu jer su mu uvek govorili da je devojčica.

Iako su sigurni i srećni u svojoj vezi, oni dobijaju transfobične komentare na mreži. Sijera je rekla da ovi ljudi "pokušavaju da dobiju svojih 10 sekundi validacije" i da ona brani Miča od komentara mržnje.

Neki od njihovih pratilaca bili su zbunjeni kada je Mič započeo tranziciju. Tada je par krenuo da objašnjava situaciju i obrazuje ljude o tome kako funkcioniše tranzicija. Uprkos tome što dobija gadne komentare, par se fokusira na pozitivne i oslanjaju se jedno na drugo za podršku koja im je neophodna.

"Sijerina podrška mi znači sve", rekao je Mič. "Ako imam loš dan, ona zna da je moj "jezik ljubavi" fizički dodir, pa me drži za ruku ili grli da mi pomogne. Podseća me na dobre stvari o meni i da sam zgodan. To me čini da je volim 10 puta više", piše "7news".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    11. februar 2023 | 13:09

    Novinar... Neka ti je ćerka srećna sa Sijerinom i imali poroda! Od srca.... 💕

  • NS

    11. februar 2023 | 13:06

    Divna priča sa srećnim završetkom. Ljubavi nema granica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA