Vreme čitanja: oko 2 min.

Zamena uloga: Kako da vi budete osoba koja donosi odluku o tome kako će se razviti ljubavna situacija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kimberli Mofit, stručnjak za veze, kaže da će njeni saveti pomoći svima da se osećaju sigurnije i neustrašivo, tako da na kraju vi imate svu moć

  • 0
Dosada, nezainteresovanost, ljubavni par, dečko i devojka Foto:Shutterstock

Da li ste ikada bili u situaciji da se osećate kao da se jednostavno ne sviđate nekoj osobi i da to ništa ne može da promeni? Na Dan zaljubljenih posebno vam se može desiti da zbog toga budete preterano emotivni, ali ne brinite, situacija možda još uvek nije toliko loša, bar prema tvrdnjama stručnjaka za ljubavne odnose.

Kimberli Mofit kaže da će njeni saveti pomoći svima da se osećaju sigurnije i neustrašivo, tako da na kraju vi imate svu moć.

- Da li ste ikada bili u ljubavnoj situaciji u kojoj se osećate kao da druga osoba drži svu moć? - pitala je svojih 200 hiljada pratilaca na "Instagramu" Mofit, koja ima diplomu doktora psihologije.

- Postoje tri stvari koje trenutno možete da uradite i koje mogu momentalno da preokrenu dinamiku moći, da biste ih naterali da vas ponovo jure - započela je ona.

Prva od njenih ključnih strategija je koncept "Neustrašive države". Ona elaborira, objašnjavajući da ćete morati da se dovedete u neustrašivo stanje.

- To znači da ćete se probuditi ujutru i slušati muziku zbog koje se zapravo osećate neustrašivo - kaže ona i nastavlja:

- Ići ćete na događaje i videti ljude koji vas hajpuju, a gledaćete samo sadržaj koji čini da se osećate moćno.

Ona kaže da će tako vaše samopouzdanje biti ojačano, što će vas učiniti privlačnijim.

- I to čini da ta osoba želi da vas juri - rekla je.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Kimberly Moffit (@kimberlymoffit)

Mofit otkriva da drugi savet zvuči toksično, ali nije.

- Prestaćete da reagujete. Kada neko "povuče" svoju energiju, naš prirodni instinkt je da idemo ka njemu, ali vi to nećete učiniti. Ako ova osoba trenutno drži svu moć, to znači da je već povukla svu svoju energiju od vas.

Umesto da odmah pošalje poruku, Mofit predlaže da se povučete i odložite da pritisnete dugme "pošalji".

Ona završava lekciju sa podsetnikom o iskrenoj proceni.

- Procenite da li ova osoba uopšte ispunjava vaše minimalne standarde. Ocenjujući ih, vraćate se na svoje pravo mesto osnaživanja - podseća Kimberli na to da nekada zaista previše vrednujemo osobe koje nam se dopadaju i pripisujemo im osobine koje ne poseduju zapravo, piše "7news".

Kimberlini pratioci bili su zapanjeni, a mnogi su joj se zahvalili rekavši da je njen savet veoma potreban i korisan. Jedna žena je čak tvrdila da saveti deluju, pošto su joj u prošlosti bili uspešni.

- Sve što je rekla su činjenice. Jedan momak se odjednom ponašao nezainteresovano. Prebacila sam se na 'nebrižan' režim. Vratio se trčeći do mene - deli utisak jedna od pratilaca.

Ali drugi nisu bili ubeđeni, a jedan pratilac je okarakterisao metode kao "manipulativne gluposti":

- Momci, ako devojka radi ove manipulativne gluposti... otkačite je i brzo ostavite. Ona će igrati igrice sa tobom da "umiri" svoje nisko samopouzdanje.

Video: Održano takmičenje u najdužem poljupcu u Vrnjačkoj Banji: Ljubili se 35 minuta na mostu ljubavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA