≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto svaka ljubavna veza u koju uđete uvek "puca"?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možda vam deluje da nema razloga, ali zapitajte se pronalazite li se u ovim stvarima

  • 2
veza , raskid , problemi u vezi Foto: Shutterstock

Ovo se dešava mnogim ljudima - nađu se u vezama koje počinju sjajno, ali one ubrzo propadnu, a da nema nekog naizgled posebnog razloga i objašnjenja.

Naravno, postoje stvari koje ne možemo da kontrolišemo (promene u životu kao što je selidba u drugu zemlju ili stresna porodična situacija koja utiče na lični život). A tu su i problemi vezani za treću osobu koji dovode do brzog kraja romanse.

Ali postoje i stvari koje sami radimo nesvesno i koje mogu dovesti do kraja veze.

Samosabotaža

Najočigledniji odgovor je ponekad tačan. Neki od nas mogu samosabotirati vezu odabirom osoba za koje znamo da sa njima nećemo imati budućnost, da bismo izbegli dugoročne ili ozbiljne veze. To je naš pokušaj da se zaštitimo od duboke povređenosti.

Loše veštine komunikacije

Odnosima je potrebna komunikacija. Brz način da veze budu poljuljane nesporazumima, nezadovoljstvom i nedostatkom usklađenosti je izbegavanje razgovora o našim mislima, osećanjima, ciljevima, potrebama i granicama. Komunikacija se takođe prekida kada ne slušamo iskreno i ne razumemo šta druga osoba ima da kaže.

Niste autentični

Ako ne unesemo naše autentično ja u vezu, veza će propasti. U jednom trenutku pretvaranje će nas iscrpiti, a druga osoba će videti ko smo zaista. Ovo može zahtevati značajno prilagođavanje veze (ako i dalje odluče da budu u njoj). Skrivanjem aspekata onoga ko smo zaista, sprečavamo drugu osobu da se istinski poveže sa nama.

Ne želite da se trudite

Želimo da mislimo da će prava veza biti laka, ali istina je da će svaka veza zahtevati rad. Ovo nerealno očekivanje bi nas moglo naterati da odustanemo od odnosa koji su vredni truda.

Video: Sa ovim devojkama Zodijaka veza je kao san, a evo sa kim vas čeka pakao

(Telegrafr.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    25. februar 2023 | 23:57

    kod mene to uvijek vecinom zbog supruge,nikako da se navikne 🙄🙄🙄

  • Ja sam imun na ljubav, tako da ne znam.

    26. februar 2023 | 01:34

    A to sve ima do samih parova. Ili se hopa cupa, ili se svadjaju i razvode. Takav im horoskop kad veruju u ljubav. Mesto da prestanu da se zamlacuju, da budu ko ja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA