Vreme čitanja: oko 4 min.

Glumac Liam Nison je toliko voleo svoju ženu da je izabrao da joj ostane veran čak i nakon što je umrla

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ljubav, gubitak i snaga neraskidive veze između Liama Nisona i Nataše Ričardson

  • 6
Lijam Nison, Nataša Ričardson Foto: Profimedia

Ljubav, ako imate sreće, može da traje zauvek. Ipak, daleko češće susrećemo se sa preprekama na putu koje nas neočekivano odvajaju od osoba koje najviše volimo.

Lijam Nison, poznati holivudski glumac, jedan je od onih koji je doživeo takvu sudbinu kada je izgubio suprugu posle 15-godišnjeg, duboko posvećenog braka.

Njihova dirljiva romansa je jedna od onih koja može mnogo da nas nauči o ljubavi, gubitku i snazi zaista neraskidive veze.

Lijam Nison, supruga Nataša Ričardson Printskrin: Youtube/ScreenSlam

Ljubav na prvi pogled uz rezervisane emocije

Nataša Ričardson i Lijam Nison su se prvi put sreli kada su 1993. godine dobili uloge u filmu "Ana Kristi". Lijam važi za šarmantnog čoveka koji je veoma zgodan, u bilo kojim godinama, ali je u to vreme baš bio poznat po tome što je imao mnogo žena, dok je Ričardsonova bila u braku sa producentom Robertom Foksom.

Njih dvoje su imali sjajnu hemiju i na setu i van njega.

- Nikada nisam imao takvu eksplozivnu hemijsku situaciju sa glumicom - izjavio je Liam tada, a prenosi "Bright Side".

Nakon dugog razvodnog postupka Nataša je otišla kod strpljivog Liama, ne obazirući se na njegovu reputaciju "ženskaroša".

- Drago mi je što se žene zaljubljuju u njega, jer znam zašto - imala je običaj da kaže u polušaljivom tonu.

Uprkos njegovom strasnom udvaranju, Nison je rekao da nije bio preterano zaljubljen u Ričardsonovu u ranim fazama njihove veze i da je čak radije bio rezervisan i zadržavao svoja osećanja za sebe. Na njen rođendan, recimo, poslao joj je čestitku: "Stižeš me. Puno ljubavi, Oskar.", što je veoma uznemirilo Natašu zbog izostanka svake strasti i prisnosti.

Od banalne poruke do savršenog braka

Kako je doživela da je ovakva poruka krajnje banalna i da zvuči kao pismo poslato prijatelju, odlučila je da ga iskreno pita o budućnosti njihove veze. Njena hrabrost podstakla je Liama da i sam bude iskren prema sebi u vezi sa svojim osećanjima. Tada je iznenada shvatio da zaljubljen u nju.

- Ovo je stvarno i originalno i nešto je što se mora zaštititi - bile su njegove reči o njihovoj vezi.

Nakon što su konačno utvrdili šta osećaju jedno prema drugom, holivudski par se venčao 1994. godine na farmi u Njujorku, kako bi proslavili svoju ljubav. Toliko su bili posvećeni jedno drugom da je Nataša, kada je Lijam dobio ulogu u kultnom filmu "Nel", i sama pokušala da dobije ulogu da bi provodili vreme zajedno.

Lijam Nison, Nataša Ričardson Foto: Profimedia

Otprilike godinu dana kasnije, na svet je došao i njihov prvi sin Majkl Ričard Antoni Nison, a Nataša je ubrzo ponovo neočekivano zatrudnela i već 1996. godine dobili su Danijela Džeka Nisona.

Tragična nesreća

Mir ove porodice poremećen je godinama kasnije, kad se u martu 2009. godine desila velika tragedija, nakon što je Ričardsonova imala nesreću na skijanju u Kvebeku (Kanada), tokom koje je zadobila povredu mozga. Naime, ona se povredila jer nije nosila kacigu, ali je u početku delovala sasvim dobro i odbila je medicinsku pomoć.

Međutim, ono što je u početku pretpostavila da je lakša povreda glave bila je zapravo smrtonosna lezija mozga. Lekari su saopštili da je doživela moždanu smrt i da ništa ne mogu da učine da je spasu.

- Ušao sam u sobu i rekao joj da je volim. Rekao sam joj: "Dušo, udarila si se u glavu, nećeš se vratiti iz ovoga" - rekao je Liam, koji je tada bio primoran da donese najgoru odluku u svom životu - onu koja je nepovratno promenila njegov kurs. Pristao je da njegovu voljenu ženu skinu sa aparat za održavanje života.

Nataša Ričardson, tada 45 godina stara, nažalost, preminula je dva dana nakon incidenta.

Dragocene uspomene i odanost pokojnoj ženi

Nakon što je Nataša preminula, Liam je odlučio da njegova tuga ostane privatna i podalje od medija. Godinama nakon nesreće nije govorio o okolnostima pod kojiam se nesreća desila, niti je davao bilo kakve izjave u medijima.

Lijam Nison Foto: Profimedia/Jonathan Hordle / Shutterstock Editorial

Tokom 2016. godine, glumac je međutim odao počast svojoj ženi rečima: „Kažu da je najteža stvar na svetu izgubiti nekoga koga voliš. Moja žena je umrla neočekivano. Ona mi je donela toliko radosti. Ona je bila moje sve.”

Uprkos činjenici da ih je život razdvojio, Liam svoje bračne godine obeležava uz ogromnu pažnju i zaštitu, zahvalan za ljubav koju su oboje osećali jedno prema drugom.

- Tih 16 godina koliko sam bio njen muž naučilo me je kako da volim bezuslovno. Moramo da se zaustavimo i da budemo zahvalni za postojanje naših supružnika. Jer, jednog dana, kada podignete pogled sa telefona, njih više neće biti - izjavio je i priznao da, iako je preminula još 2009. godine, bol za njom i dalje ponekad zna da bude veoma intenzivan:

- Postoje periodi kada čujem otvaranje vrata i dalje mislim da ću je čuti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA