Vreme čitanja: oko 2 min.

Život udvoje u kombiju: Čim su se upoznali, zavoleli su se i dali otkaze kako bi putovali širom planete

Vreme čitanja: oko 2 min.

Par sada radi na daljinu, iz celog sveta, pri čemu Pop konsultuje druge kao graditelj kombija, a Zakova radi kao menadžer ljudskih resursa

  • 0

Marsel Pop (33) i Vendula Zakova (31) upoznali su se dok su bili na odmoru u Vijetnamu. Nije im puno trebalo da shvate da dele iste vrednosti, pogled na svet i da su se zaljubili u trenutku.

Zbog ljubavi su i napustili posao, jer su shvatili da žele zajedno da putuju i istražuju.

- Marsel i ja smo proveli samo dva dana zajedno u Vijetnamu, gde smo se upoznali, a zatim se rastali - rekla je Zakova.

Međutim, održali su kontakt jedno s drugim, a Zakova je odletela da poseti Marsela na njegovom rodnom Novom Zelandu, a onda ju je on posetio u Argentini. Zakova je rekla da su onda oboje dali otkaz i prodali sve što nije moglo da stane u kombi i krenuli u sedmomesečno putešestvije po Novom Zelandu.

Ta avantura se desila 2019. godine, nakon čega su odlučili da unaprede svoje vozilo pre nego što su obišli čileanski krajolik.

- Brzo smo shvatili da nam nije potrebno mnogo materijalističkih stvari da bismo živeli i bili srećni, samo ono što je neophodno, plus nekoliko igračaka kao što su oprema za pecanje i ronjenje i daske za surfovanje - objasnila je Zakova.

Život na putu im štedi mnogo novca, posebno na svakodnevnim troškovima. Troše samo oko 600 dolara na gorivo za kombi i 10 dolara mesečno na propan, što je mnogo jeftinije od 2.500 dolara mesečno koje su trošili na kiriju.

- Sa našim punim solarnim sistemom van mreže, ne moramo da plaćamo nikakve račune za struju - rekla je ona.

- Stvarno pozitivno je što je potrebno samo dva minuta da se kombi zagreje zimi ako vam se ne sviđa gde boravite ili ako vam se ne sviđaju komšije, možete jednostavno da odete.

Par sada radi na daljinu iz celog sveta, pri čemu Pop konsultuje druge kao graditelj kombija, a Zakova radi kao menadžer ljudskih resursa.

Međutim, iako postoji mnogo pozitivnih aspekata u njihovom načinu života, postoje i neke lošije situacije, kao što je povremeni nedostatak privatnosti.

- Kada pada kiša danima zaredom, a vi ste zaglavljeni unutra, počinjete da budete nervozni, što obično povećava napetost u kombiju - rekao je Pop.

- Definitivno se morate pomiriti i prilagoditi činjenici da ćete živeti sa nekim u veoma malim prostorijama sa malo privatnosti.

Ali, generalno, oni su uzbuđeni zbog ovog novog života i sledećeg poglavlja.

Trenutno, duo planira svoje sledeće putovanje i izgleda da će krenuti sve do Australije. Planiraju da svoj novac ulože u novi kombi za putovanje.

Par deli svoje avanture na "Instagramu" pod korisničkim imenom @salti_vanventures, sa više od 19.000 pratilaca.

Takođe izgleda da nemaju planove da se vrate u stan, piše "Post".

- Volimo minimalistički život i želimo da nastavimo da živimo na ovaj način - zaključila je Zakova.

(Telegraf.rs)

Video: Nada i Dragoljub pokazali kako se voli u desetoj deceniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA