Vreme čitanja: oko 2 min.

Njih dvoje idu svuda bez odeće: Oni su "naturisti" i prija im da budu goli

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za dve godine otkako je Helenina ljubav prema nudizmu porasla, par redovno šeta bez odeće po britanskom selu kako bi prikupio novac za dobrotvorne svrhe

  • 7

Helen Beriman i njen superug vole da budu goli. I nije ih briga šta neko misli.

Britanka, koja se identifikuje kao naturistkinja, rekla je da njen i superugov životni stil mnogi kritikuju, ali tvrdi da je to neće sprečiti da bude potpuno gola u javnosti jer insistira da to nije ništa čudno.

"The Sun" navodi da nije nezakonito biti obnažen u javnosti u Engleskoj i Velsu pod uslovom da golotinja nije osmišljena da "uznemiri" ili "šokira" druge članove javnosti.

Helen, kako sama kaže, voli taj "okrepljujući" osećaj planinarenja bez odeće.

- Biti go u prirodi je tako oslobađajući i utešan osećaj. Osećam sunce na svojoj koži i povetarac u kosi koji okrepljuje - rekla je za "The Sun".

Helen je član Naturističke fondacije, čiji je moto "golo je lepo". Pojavila se u maju u emisiji "Good Morning Britain" kako bi raspravljala o svom životnom stilu.

- Uz sve stvari koje se trenutno dešavaju u svetu, da li nam zaista smeta golo telo koje se sunča u mirnom uglu parka?Postoji još mnogo toga o čemu bismo mogli da brinemo - brani se ona.


Helen (47) je sa nudističkim načinom života upoznao njen sadašnji suprug Sajmon 2015. godine kada su se bivši školski drugari povezali preko "Fejsbuka". Ubrzo nakon zatvaranja zbog kovida, Simon je predložio da par po prvi put ode u organizovano goli izlet.

- Skoro sam se udavila kafom kada sam čula. Pre nego što sam imala priliku da se predomislim, uverila sam se da ću sledećeg dana prisustvovati svojoj prvoj organizovanoj goloj šetnji.

Za dve godine otkako je Helenina ljubav prema nudizmu porasla, par redovno šeta bez odeće po britanskom selu kako bi prikupio novac za dobrotvorne svrhe. Ako je sudeći po Sajmonovom "Fejsbuk" profilu, njih dvoje sve obavljaju goli - čiste, piju kafu, sunčaju se, kose travu, kampuju.

- Da ste mi pre tri godine rekli da ću ići u šetnju gola, pomislila bih da ste ludi. Pa šta se promenilo? Jednostavno je: otkrila sam naturizam i prihvatam kožu u kojoj sam.

Helen sada ohrabruje više žena da se uključe u naturizam i kaže da je golotinja u javnosti pomogla njenom samopouzdanju da "skoči u nebo".

- U početku sam bila malo zabrinuta zbog susreta sa javnošću. Ali ostali su me uverili da je to malo verovatno. A čak i da jesmo, to ne bi bilo važno jer su gole šetnje savršeno legalne u Velikoj Britaniji.

Helen kaže da povremeno naiđe na javnost, ali kaže da su to uglavnom farmeri koji rado mahnu njoj i suprugu.

Takođe se prisetila trenutka kada joj je poštar u svom kombiju mahnuo tokom pešačenja.

- Moja jedina želja je da mi se druge žene pridruže sledeći put. Nije dosadno, nije teško, nije čudno. Probajte, možda će vam se i dopasti - zaključuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdravko

    9. jul 2023 | 14:02

    Englezi. Sve boleštine dolaze od njih.

  • Zvele

    9. jul 2023 | 15:25

    Što kažu naši stari ,"ovo su slučajevi za posmatranje"kod nekog dobrog psihijatra.

  • Super...

    9. jul 2023 | 16:18

    Baš divna vest za čitanje i ideja za tinejdžere..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA