Vreme čitanja: oko 2 min.

3 vrste karmičkih veza koje će izlečiti vaše srce ... ili ga zgaziti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Karma kao sočivo kroz koje posmatrate lični rast u odnosima

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Možda ste se nekada zapitali: „Šta je karma i kako utiče na moj život?“

Karma je koncept sa nekoliko definicija, posebno u hinduizmu i budizmu, koja se obično vrti oko izreke „šta žanješ - poseješ".

Karma promoviše namerno delovanje. Na primer, kada pomognete nekom u nevolji, ta akcija ostavlja otisak u univerzumu koji vam otvara  mogućnost da dobijete pomoć zauzvrat onda kada vama bude je potrebna. Nasuprot tome, štetne radnje dovode do negativnih posledica - nećete dobiti pomoć kada vam je potrebna, ali umesto toga možete čak i da budete povređeni.

foto Pixabay foto Pixabay

To važi za život uopšteno, ali i za ljubav. Prema "Your Tango", ovo su tri karmičke veze koje mogu da izleče vaše srce... ili da ga slome.

1. Veza srodne duše

Ovde se obično misli na romantičan odnos. Kada je karmička veza u pitanju, ovakav par se obično suočava sa izazovima koje im spoljni svet nameće i pokušava da ih razdvoji - ali je njima suđeno da budu zajedno.

Lepo se slažu i doživljavaju ljubav i sreću do kraja života, ali tek nakon što prebrode izazove koje su im nametnule okolnosti.

Oni koji su deo ovakvog para uče jedno drugo vredne životne lekcije, ali na tako harmoničan način, da ih to drži zajedno za ceo život.

2. Klasičan "karmički" odnos

Karmički odnosi mogu da budu i užasni. Ljudi ostaju zaglavljeni u nezdravoj dinamici, kao što je zlostavljanje, alkoholizam ili kozavisni-narcisistički odnos.

Jedna osoba je obično zlostavljač i gotov je izvesno da se neće promeniti, dok je jedina strana koja u ovom odnosu može da uči - žrtva. Ona u  ovakom odnosu uči da prodre kroz laži zlostavljanja i otkriva da daleko više vredi kao osoba nego što je ikada verovala da je moguće da bude. Pouka leži u tome da žrtva postane dovoljno jaka - da ode.

Ponekad takva saznanja imaju i višu svrhu, kako bi žrtva kasnije mogla da podigne svest i kod drugih ljude. Niko ne može bolje da nas nauči nečem od osobe koja je proživela iste teške emocije u situaciji koja se u tom trenutku činila nemogućom.

3. Odnos blizanaca

Kaže se da je "blizanački plamen" situacija u kojoj se dve osobe pronalaze i ponašaju kao da su nastale iz iste duše. Blizanački plamen mogu da imaju prijatelji, roditelj i dete ili bilo koji drugi tip bliske veze.

Postoje dve vrste odnosa "blizanačkog plamena". Jedan tip takvog para služi kao primer drugim ljudima, dok su u drugom tipu takvog odnosa lekcije namenjene samo onima koji su uključeni u vezu.

foto Pixabay foto Pixabay

Jednom kada shvatite šta predstavlja karmički odnos, to saznanje može da vas usmeri ka isceljenju koje vam predstoji, kao i da vas navede da preduzmete određene korake u svom životu.

Razlog zašto smo privukli određenu osobu u svoj život je taj što smo preskočili jedan korak u našem emocionalnom učenju, i ako ovaj put ne dobijemo lekciju, možda ćemo morati iznova da ponavljamo isto ili slično iskustvo - dok ne naučimo.

(Telegraf.rs)

Video: Od aplikacije pa sve do oltara: Upoznajte priču bračnog para Glatt

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA