≫ 

Novi preobražaj mode: Ova 4 trenda obeležiće 2020. godinu

Jedan od omiljenih modnih aksesoara vraća se na velika vrata, a ostala tri doneće pravu revoluciju u ovu industriju

  • 1
Devojka, srebrna suknja, crna kozna jakna, rucni sat, moda na ulici Foto: Shutterstock

Modom su 2019. godine vladale luksuzne patike i ulični stil, a sada je Lyst napravio prognozu kojom predviđa modne trendove u 2020. Ove pretpostavke sačinjene su na osnovu šest miliona proizvoda, 12.000 radnji, globalne medijske pokrivenosti i pominjanja na društvenim mrežama u protekloj godini.

Prema njihovom izveštaju, u narednoj godini dominiraće sledeća četiri trenda.

1) Svemirska moda

U narednoj deceniji NASA planira sletanje ljudi na mesec, detektovanje zemljotresa na Marsu i izgradnju plana za odbranu zemlje od opasnih asteroida, dok druge organizacije za istraživanje svemira takođe planiraju veliki broj zanimljivih projekata.

Lyst predviđa da će ovi poduhvati podstaći modu inspirisanu svemirom, od holografskih komada odeće do svemirskih odela.

2) Uticaj japanske mode

Najlonke, Najlon-čarape, Vikleri, Lepota, Sređivanje, Žene, Moda, Spavaća soba, TAMABEPA Foto-ilustracija: Profimedia

Letnje Olimpijske i paraolimpijske igre održaće se 2020. godine u Tokiju, pa Lyst očekuje uticaj „smelog Haradžuku uličnog stila“ i uobičajenih japanskih marki. Prema ovom izveštaju, broj pretraga japanskih brendova na internetu povećao se za osam odsto u 2019. godini.

Japanski brendovi su dugo odbijali da se granaju van zemlje, ali su proširili tržište na nekoliko zemalja. Moguće da je razlog za to što se svet sada usmerava na japansku kulturu i trendove zbog predstojećih Olimpijskih igara.

3) Prevelike torbe

torba Foto: Printscreen/ instagram.com/linjerco

Kupci su tokom 2019. godine potrošili više novca na obuću nego na tašne, ali to nije ugrozilo tržište torbi. Ove godine u modi su bile mini-torbe, a za sledeću se predviđa trend glomaznih tašni koje su dominirale u prvoj deceniji 20. veka. I časopisi „Harper’s Bazaar“ i „Elle“ takođe su predvideli povratak velikih torbi.

4) Politička moda

Od Bregzita u Londonu modne linije istražuju mogućnosti da primene politiku u svojim proizvodima. Kako će Bregzit i naredne godine biti aktuelan, a tu su i izbori u Americi, može se očekivati veliki uticaj ovih događaja na modnu industriju, a kao što uvek biva, uticaj sa zapada dopreće i do naših kupaca, bez obzira na to što veliki broj njih ne mari za politička dešavanja u ovim zemljama.

V. T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NIJE VALJDA

    24. decembar 2019 | 16:13

    Pa neće mi valjda vi lansirati modu, a totalno ste izgubili i ukus i meru i osećaj za eleganciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA