≫ 

Svi dele fotku manekenke sa raskopčanim pantalonama, a iza nje se krije priča koja je uznemirujuća

Fotografija sa snimanja, uz važnu poruku stilistkinje, viralno se proširila društvenim mrežama

  • 2
Manekenka Foto: Pexels/ Mihai Stefan Photography/ Ilustracija

Uprkos višegodišnjem zalaganju za većem angažovanju manekena sa „realnim proporcijama“ čini se da pojedine modne kuće ne odustaju od kreiranja garderobe u zastrašujuće malim konfekcijskim brojevima.

Stilistkinja Frančeska Burns iz Amerike objavila je jednu fotografiju sa modnog snimanja, na kojoj možemo da vidimo da manekenka nije mogla da zakopča pantalone.

Kako je reč o profesionalnom modelu, devojci koja ispunjava sve kriterijume za bavljenje ovim poslom, stilistkinja je napisala poruku u kojoj je zatražila od dizajnera veću odeću za modele. 

Naglasila je da angažovana manekenka nosi konfekcijski broj 36, a nije mogla da obuče njihovu kreaciju.

- Mogu li odeća biti malo veći, molim vas? Ne želim da se bilo ko na setu oseća kao da nije dovoljan. Često radim s mladim ženama koje su, upkos tome što su prelepe, ljudska bića koja se ne bi smela da se osećaju 'preveliko' za odeću koju dobiju. Ova manekenka je sitna. Nosi veličinu 36 u najboljem slučaju, ali nije mogla da stane u ove pantalone "Hedija Slimane-a" za "Celine". Bilo je nekoliko kombinacija iz te kolekcije i ni u jednu nije stala - napisala je Frančeska.

Pantalone Foto: Printskrin Instagram/franburns

Stilstkinja je napomenula da ovakvim kreacijama zapravo brendovi uvode nerealne standardne lepote i promovišu mršav izgled.

- Imamo odgovornost prema industriji koju slavimo i treba da podstičemo ljude da se osećaju snažno - zašto bi inače trošili teško zarađeni novac na ovo? Jer se žele osećati dobro - ističe.

Fotografija sa snimanja, uz važnu poruku stilistkinje, viralno se proširila društvenim mrežama.

Vrlo brzo su usledili komentari korisnika interneta, posebno influesera, modnih fotografa i stilista, koji su podržali Frančesku i zahvalili se što je spremna da javno govori o tome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kille

    15. septembar 2020 | 18:53

    Šta da radimo kreatori kući imaju nilskenonje pa oće mršave i za njih kreiraju a možda se kod laih i ogrebu za još ponešto budimo realni njima treba slava a njima nešto što liči na nešto a uz to je i mlado

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA