"Slikaću je mobilnim telefonom i izgledaće bolje": Kamala Haris na meti kritika zbog naslovnice Voga

Potpredsednica SAD nije odolela izazovu da se slika za „modnu Bibliju“, ali verovatno nije ni očekivala kakve će to reakcije izazvati

  • 0
Vogue Foto: Instagram/vogue

Slikanje za naslovnicu časopisa Vog odavno je stvar prestiža. Ali, čini se da nijedna naslovnica nije digla toliku prašinu u javnosti kao februarska, na kojoj ponosno pozira Kamala Haris.

Prva žena potpredsednica SAD osvanula je u ne baš reprezentativnom izdanju. Na jednoj fotografiji stoji ispred izgužvane roze satenske zavese, u crnom odelu sa naborima na kolenima i u patikama, a na drugoj u plavom odelu koje je kreirao Majkl Kors.

Ali, koliko je u javnosti prva fotografija dočekana „na nož“ zbog nereda koji je nedopustiv za naslovnicu „modne Biblije“, još veću buru izazvala je druga. Da li zbog previše korišćenja fotošopa ili zbog neadekvatnog osvetljenja, tek Kamalin ten je svetliji nego inače.

Iz „Voga“ su kategorički demantovali da su koristili programe za uređivanje fotografija. Ali, čini se da javnost u to baš i nije poverovala.

Na meti se našla i urednica „Voga“ Ana Vintur.

- Besplatno ću slikati Kamalu Haris mobilnim telefonom i sto posto sam siguran da će ispasti bolje od ove dve fotografije na naslovnicama – oštro je prokomentarisao saradnik Njujork Tajmsa Wajahat Ali na Tviteru.

Iz redakcije magazina poručuju da je njihov tim zadovoljan urađenim:

- Dopadaju nam se fotografije koje je napravio Tajler Mičel. Zabeležio je autentičnu, pristupačnu prirodu novoizabrane potpredsednice, što smatramo jednim od obeležja administracije Bajden/Haris. Da bismo odgovorili na ozbiljnost ovog trenutka u istoriji i ulogu koju ona mora da odigra vodeći našu zemlju napred, obe fotografije objavljujemo u digitalnom formatu.

Naslovnu stranu „Voga“ krasile su i druge žene iz sveta politike – Hilari Klinton, Tereza Mej, kao i Mišel Obama koja je čak tri puta pozirala za „Vog“.

Za vreme Trampovog mandata njegova supruga Melanija nijednom se nije našla na naslovnici, zbog čega je on u svom maniru ocenio da su "tamo elitistički snobovi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA