Manekenka Barbara Ljiljak jedinstvenom lepotom otvarala vrata uglednih modnih kuća

Iako je odlučila da se povuče iz modelinga, ostavila je izuzetan trag na modnoj sceni

  • 0
Barbara Ljiljak, Bazar Foto: Mina Dišljenković/Ustupljen materijal

Prelepa Dalmatinka Barbara Ljiljak, vlasnica laskavih titula Miss Dalmacije 2012. godine i Miss Universe Hrvatske tri godine kasnije, osvojila je naklonost najcenjenijih kreativaca modne industrije iz različitih delova sveta.

Njena jedinstvena lepota otvarala joj je vrata uglednih modnih kuća i najuticajnijih brendova. Učestvovala je na Fashion Week-u u Milanu, evropskoj prestonici mode, a u njenom modnom CV-ju su i vanserijske kampanje za renomirani brend satova Hublot, kao i kampanja za luksuzni francuski brend nakita Mesikka.

Iako je odlučila da se povuče iz modelinga, ostavila je izuzetan trag na modnoj sceni. Danas živi u Zagrebu, ali uvek pronalazi vreme da poseti rodni Split i Francusku kojom je fascinirana.

Svojim najvećim postignućem u dosadašnjoj karijeri smatra izbor za Miss Universe Hrvatske, jer je, naglašava, od toga sve krenulo.

- Posle su usledili mnogi drugi aranžmani - rekla je Barbara za Bazar.

Svoj stil opisuje kao veoma jednostavan, a najčešće je možete videti u džinu, beloj majici i patikama.

Barbara Ljiljak, Bazar Foto: Mina Dišljenković/Ustupljen materijal

- Zbog posla kojim se bavim često sam odevena u malo glamuroznije komade odeće, ali u privatnom životu po tom pitanju samo veoma opuštena - objašnjava ona.

O tome kako je titula Miss Universe Hrvatske 2015. godine uticala na njen život, ali i osećanjima kada je ponela laskavu titulu Barbara kaže da je bila veoma uzbuđena i preplavljena lepim osećanjima.

- Život mi se dosad promenio jer sam odjednom postala javna ličnost, a svakodnevne navike morala sam da prilagodim obavezama koje je ta titula nosila sa sobom. Počele su da mi stižu brojne poslovne ponude i svakodnevno sam bila na snimanjima, što je potpuno drugačije od života koji sam pre toga vodila. Bilo je to jedno lepo iskustvo koje će mi zauvek ostati u sećanju - priseća se Barbara.

Zahvaljujući karijeri, ova mlada žena, već je proputovala veliki deo sveta, rođena Splićanka ipak jedan grad izdvaja kao svoj drugi dom.

Barbara Ljiljak, Bazar Foto: Mina Dišljenković/Ustupljen materijal

- Da, rođena sam u Splitu koji uvek rado posećujem mada već dugo tamo ne živim. Zahvaljujući karijeri stvarno sam mnogo putovala, a od svih destinacija izdvojila bih Francusku, u koju se uvek rado vraćam. Mislim da bih tamo mogla da živim. Jedan deo života provela sam i u Beču, a trenutno živim u Zagrebu, pa bih glavni grad Austrije ipak navela kao svoj drugi dom - ističe.

Što se tiče poslovnih projekata na kojima trenutno radi, Barbara kaže da je naslovna strana za Bazar jedan od njih, ali da se polako povlači iz sveta modelinga.

Kada je reč o balansu između medija i privatnog života, ova devojka kaže da se uvek trudila da poslovno odvaja od privatnog i da nije od onih koji svoju privatnost iznose u javnost.

Barbara Ljiljak, Bazar Foto: Mina Dišljenković/Ustupljen materijal

- Danas su novinarima dostupne mnoge informacije iz privatnog života, uglavnom putem društvenih mreža, tako da oni lako dođu do priča koje plasiraju u javnost. Mislim da treba uživati za sebe, a ne za druge. Onog trenutka kada odlučim da stupim u brak, neću imati problem da to podelim s medijima, ali svakodnevne sitnice iz privatnog života nastojim da zadržim za sebe - objašnjava Ljiljak.

Mladim devojkama, koje žele da se posvete manekenskoj karijeri, savetuje da budu istrajne u svojim namerema, da se posvete maksimalno svakom cilju, da veruju u sebe i rade na sebi.

- U manekenskoj karijeri izgled je presudan i zato moraju da se posvete nezi svog tela, da treniraju, zdravo se hrane, izbegavaju alkohol i cigarete - dodala je ova devojka.

Njena dnevna rutina nege je obavezno skidanje šminke, čišćenje i hidriranje lica. A, kako kaže, privatno se šminka dosta laganije dok je često i bez ikakve šminke.

Barbara Ljiljak, Bazar Foto: Mina Dišljenković/Ustupljen materijal

Ne pridržava se nekog posebnog režima ishrane, ali kaže da obožava ribu i mediteransku kuhinju.

- Omiljena jela su mi paste i rižota, a jedino moram da pripazim na slatkiše jer tu nemam mere - kaže Barbara koja trenira tenis.

Kada je reč o brendovima sa kojima najradije sarađuje, kaže da nema pravila.

- Volim da je odeća damska i sa stilom, a današnji dizajneri su promenljivi po pitanju kolekcija pa je danas teže izdvojiti nekog od njih - primećuje Barbara, čiji se se privatni stil, od onog koji preferira u javnosti, prilično razlikuje.

- Kao što sam već rekla, jako sam jednostavna po tom pitanju i često me možete videti u nekoj sportskoj varijanti. Obožavam džins, a leti volim lagane haljinice - zaključila je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA