≫ 

Iris je muza i modna ikona, a danas slavi 100. rođendan: Prva dama tekstila i dalje privlači pažnju

Zabavna i ekscentrična, reči su koje je opisuju

  • 1
Iris Apfel moda Foto: Instagram/iris.apfel

Iris Apfel je čuvena modna ikona i dekoraterka enterijera, a danas sa stilom proslavlja svoj 100. rođendan. "Više je više, a manje je dosadno" mantra je kojom se Iris vodila ceo život i po kojoj je zapravo i poznata.

Uprkos dubokoj starosti, Iris i dalje uživa u svetu mode i pronalazi načine da izrazi svoj stil i inspiriše druge da urade isto. Svojevremeno, Iris je istakla da je su je stil i moda očaravili od malih nogu.

Još kao mala obožavala sam da obilazim butike, a najveća opsesija bile su mi šarene stvari. Satima sam bila u stanju da opčinjena gledam u prelepu garderobu - rekla je Iris.

Šezdesetih godina, prošlog veka, Iris se proslavila kao dizajnerka enterijera, a posle nekoliko godina rada, otvorila je kompaniju za proizvodnju tkanine. Firmu je osnovala sa pokojnim mužem, za kojeg je više puta istakla da je i ljubav njenog života i jedina osoba koja ju je razumela i podržavala u svemu.

Njen jedinstveni stil premetili su ljudi iz najvećih modnih kuća, kao što su: Šanel, Dior, Dolče i Gabana, pa je tako dobila nadimak "prva dama tekstila." Njen osećaj za modu prepoznale su i neke veoma uticajne ličnosti, pa je ova starija dama, nekada sarađivala sa devet američkih predsednika.

Njen ekscentrični i šarenoliki stil je 2005. godina postao predmet velike izložbe Metropoliten muzeja umetnosti u Njujorku. Od tog dana, uticaj Iris  je samo rastao, a sada ima čak 1,7 miliona pratilaca na društvenoj mreži Instagram.

Iris se i danas trudi da njena odeća ne bude dosadna, već da uvek prisutne impresionira svojom elegancijom i zanimljivim stilom.

- Nisam nikad planirala što ću sledeće uraditi u životu, stvari su se posložile same od sebe – izjavila je Iris, očito spontana osoba zaljubljena u boje, život i kreativnost.

Njen pozitivan i veseo karakter, otvoren je prema svemu što je novo i kreativno i upravo je zbog toga posla ikona današnjice. Nedavno je na društvenoj mreži napravljen izazov u kom su učestvovale žene i devojke skoro svih generacija, a krajnji cilj je bio da se obuku baš onako kako bi to uradila Iris.

Ona je poznata po velikim naočarama koje skoro uvek nosi, nakitu, ali i po prepoznatljivom ružu koralne boje koji joj odlično pristaje, a više puta je istakla da nije bitno šta nosiš, nego kako nosiš.

- Stil nije skupa odeća. Možete da imate brdo novca, da nosite najskuplje haljine i stvari, a da nemate stila. Nije stvar u tome šta nosite, nego kako nosite - istakla je Iris.

Video: Rekli su mi da ću trajati samo 11 godina, ali gle...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA