≫ 

Color blocking osvaja uličnu modu i ovog proleća: Uživajte u smelim kombinacijama

Sklapanje jarkih boja obeležiće 2022. godinu

  • 0
Color blocking, Gigi Hadid Foto: Profimedia/Backgrid USA/JosiahW / BACKGRID

Ako ste ovih dana prošetali tržnim centima i u radnjama zatekli odela jarkih boja kombinovana sa drečavo zelenim cipelama, nemojte da vas to čudi, jer ćete se toga tek nagledati. Za razliku od prošlog proleća, kada su pastelne boje (uglavnom lila) dominirale izlozima poznatih brendova, ove godine se spremite da nosite nešto smelije kombinacije.

U pitanju je takozvano blokiranje boja (color blocking), kombinovanje kontrastnih boja: crvene i ciklamaroze, narandžaste i roze ili pak zelene i ljubičaste. Harmonična kombinacija se postiže spajanjem nijansi jednakog intenziteta. Izbegavanje oštrih kontrasta je imperativ, a kombinovanje jarkih boja sa mirnijim ovde je veliko NE. Sve boje ostaju u okviru istog sentimenta, a aksesoari takođe moraju ispratiti ovaj intenzitet. U redu je kombinovati do tri boje, a četvrta već može pokvariti celu zamisao, može biti višak.

Sve je počelo u Njujorku

Ovaj trend je još tokom zime zaživeo na njujorškim ulicama kada su influnserke bež i crne kapute zamenile  ciklama i zelenim. Ali jasno je da povratak ovog trenda nije baš svakoga oduševio, pogotovu one dame koje vole svedenije kombinacije. Nesumnjivo je da će ovakav način odevanja privlačiti više pažnje, ali on je zapravo idealan za svakoga, iako na prvi pogled tako ne deluje. Uz pomoć boja vrlo lako možete naglasiti određen deo tela, a onda kada naučite da se igrate bojama, bela košulja, crno ili bež odelo ili suknja neće biti vaša jedina opcija za posao.

Kod Sare Džesike Parker vidimo kako to izgleda kada se sve zaokruži teget sakoom. Imamo kombinaciju crvene i roze, kao aksesoar su tu čarape u istoj boji, kao i cipele. Ovde bi, prema color blocking-u, greška bila kombinovati, na primer, beli sako.

Najnovije revije pokazuju da je nošenje roze i crvene "must have", a i na primeru haljina sa crvenog tepiha vidimo da je ovo sasvim moguće izneti i u svečanoj varijanti. Boje koje podsećaju na zalazak sunca u kontrastu su ponovo sa teget bojom.  Još jedna interesantna stvar je kombinacija plave i narandžaste, a možete se poigravati i sa drečavim aksesoarima.

U radnjama po našim tržnim centrima mogu se pronaći komadi stvoreni za proleće, poztrebno je samo napraviti pravu kombinaciju.

Video: Influenserka pokazala kako sve možete da kombinujete letnje haljine: Vaš stil će biti na višem nivou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA