≫ 

Sve više dece zahvata "efekat Pepa prase": Roditelji zabrinuti zbog uticaja ovog crtanog filma na govor njihove dece

Gledanjem crtanih filmova deca uče svoj, ali i strani jezik

  • 5

Sve više roditelja u Americi se žali da njihova deca počinju da pričaju engleski sa britanskim akcentom zato što gledaju crtani film Pepa prase.

Crtani prati život Pepa praseta i njene porodice u njihovom svakodnevnom životu u izmišljenom britanskom gradu zajedno sa nekim drugim životinjskim porodicama. Roditelji dece koja vole ovaj crtani primetili su da su deca počela da pričaju kao junaci filma.

Pepa prase je jedan od omiljenih crtanih junaka dece danas. Printskrin: Youtube/Itz MasterSB

Animirana serija se prvi put pojavila 2004. godine i postala je brzo popularna među najmlađima. Deca širom sveta gledaju najnovije avanture popularnog praseta i usvajaju akcenat koji čuju u filmu.

Mnogi roditelji podelili su na Twitter-u svoju zabrinutost što njihova deca sve više koriste akcenat i pričaju drugačije.

Pisac i majka Dženet Manli isprva j esumnjala u “Pepa efekat”. U jednom intervjuu je objasnila da je primetila promenu kod svoje ćerke odmah pošto je počela da gčleda crtani. Dve godine kasnije ona i dalje ima te promene u izgovoru pojedinih reči.

“Pepa efekat “ nije neka novina jer se o njemu priča u poslednjih godina, a primećene su promene kod dece još od kako se crtani film prvi put pojavio.

VIDEO: Ko bi rekao da se ispod ovakve šminke krije prava lepotica?

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    12. februar 2019 | 15:48

    Nije kriv crtani već roditelji. Čitajte deci knjige, pesmice, igrajte se sa njima. Nemojte dozvoliti da vam decu čuvaju tableti i crtaći.

  • Draga

    12. februar 2019 | 15:54

    Glupost je kad deca gledaju Pinkove zvezdice i slično,a Pepa prase je poučni crtani film za decu .

  • Milan

    12. februar 2019 | 15:43

    Zabranjujte bre ove gluposti ne trujte decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA