≫ 

"Nakon rasprave za ručkom svekrva više ne želi da čuje za nas, suprug pati, šta da radim?"

Sukobi unutar porodice znaju da budu vrlo nezgodni, a na kraju pate obe strane

  • 5
Snaja i svekrva, porodica Foto-ilustracija: Shutterstock

Neslaganja i sitne nesuglasice između generacija sastavni su deo života jedne porodice i prevazilaze se brzo, ali postoje neke porodične situacije u kojima se jedna strana nađe toliko uvređena da nije u stanju, iz nekih svojih ubeđenja, da oprosti i sredi odnos unutar porodice.

Jednu takvu situaciju imala je žena iz Britanije koja se obratila psihologu za mišljenje na portalu Sun.

- Sukob se desio pre 18 meseci kada je moja svekrva kritikovala svog unika, mog sina, zbog njegovog ponašanja za stolom zbog čega se on jako uznemirio. Tada je imao samo 9 godina. Po mom mišljenju njegovo ponašanje bilo je sasvim uredu. Sin nam se rasplakao, a moj suprug je rekao majci da prestane sa kritikama. Od tada ona je ostala vrlo uvređena jer smatra da je uvek u pravu, i bila je jako povređena što joj je sin rekao da prekine - objašnjava ona.

- Od tada smo pokušali da razgovaramo s njima. Slali smo čestitke za Božić i dok njegov otac želi da razgovaramo, svekrva je izričita, ne želi s nama da komunicira. Znam da mi suprug pati u dubini duše jer se u prošlosti uvek dobro slagao sa svojom porodicom – zakljuičila je zabrinuta žena.

Odgovor psihologa:

- Vrlo tužna situacija za sve, a naročito za starije koji nemaju godine za gubljenje. Stvar je u tome što se stvorila negativnost u odonosu vaše svekrve i supruga, ali u njenim godinama teško je očekivati promenu. Velike su šanse da je njegova kritika nju ubola gde je najranjivija što ju je povezalo da roditeljem koji je hladan ili previše kritičan. Predložite da je on pozove na telefon, neka prevaziđe sve principe, bolje sada nego kasnije kada možda bude isuviše kasno – savetovao je psiholog.

Šta biste vi uradili u ovoj situaciji?

Video: Mirjana slavi 30 godina od razvoda!

 

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA