≫ 

Šuška se da je bila ludo zaljubljena i u jednog Srbina: Ovo su sve ljubavi princeze Dajane

Iako je bila udata samo jedanput, a poginula je u 36. godini brojni ljubavnici princeze Dajane su uvek bili tema koja je interesovala javnost

  • 3
Princeza Dajana Foto: Guliver/John Minihan/Evening Standard/Hulton Archive/Getty Images

Princeza Dajana je ostala upamćena u istoriji po svojoj ljubaznosti, lepoti, ulaganju u humatitarni rad, ali pre svega po najskandaloznijem braku u engleskoj kraljevskoj porodici.

Iako je bila samo jednom udata, svi smo čuli za njene ljubavnike i momke. Postoji nekoliko muškaraca za koje se smatra da je Dajana sa njima imala aferu. Neke priče su verovatno tačne, a neke možda i nisu.

Ko su bili glavni muškarci u životu prelepe princeze?

Princ Čarls

Kada se udala za princa Čarlsa 1981. godine, Dajana, princeza od Velsa, bila je nevina. To je testirala kraljevska porodica pre nego što je dozvolila tadašnjem prestolonasledniku da je oženi.

Priče o njihovom nesrećnom braku nikome nisu tajna, kao ni to da se njihova veza nije završila kako dolikuje princezama u bajkama.

Princeza Dajana, princ Carls, vencanje Foto: Profimedia

Dobro je poznato da su njih dvoje bili u braku 15 godina, do razvoda 1996. godine, a zajedno imaju dva sina, danas već odrasle princa Vilijama i princa Harija.

Beri Meneki

Dajana je imala samo 20 godina kada se udala za princa Čarlsa. Po današnjim normama bila je mlada devojka koja je po prvi put napustila svoju porodicu i preselila se u kraljevsku palatu.

Kako je u kasnijim intervjuima pričala, osećala se jako usamljeno, a podršku i pravog prijatelja pronašla je u svom telohranitelju Beriju Menekiju. On je bio oženjen čovek, 14 godina stariji od Dajane, ali se između njih razvila jedna poseba i izuzetno bliska veza.

Neki tabloidi u to vreme su objavljivali anonimne ispovesti radnika iz palate, o tome da su Dajana i Beri često flertovali, ali Dajana je celog svog života tvrdila da među njima nikada nije bilo intimnih odnosa.

Princeza Dajana Foto: Profimedia

Džejms Hjuit

Jedini “javni” ljubavnik pricneze Dajane, o kome je ona otvoreno pričala na Bi-bi-siju 1995. godine. On je bio Dajanin instruktor jahanja, jak i odlučan muškarac, za razliku od njenog supruga.

Džejms je godinama posle afere pričao o tome kako je Dajana bila usamljena i previše posesivna. Prema njegovim rečima, princeza od Velsa stalno mu je slala poklone i ljubavna pisma, što muškarcu i nije odgovoralo.

Jednom prilikom, hteo je da proda ljubavna pisma tabloidnim novinama, međutim noć pre nego što je trebalo da dođe do transakcije, pisma su ukradena. Da li je neki misteriozni obožavalac princeze hteo da zaštiti njenu čast, ili pisama nije ni bilo, to nikada nećemo saznati.

Džejms Gibli

Navodno je Dajana upoznala Giblija dve godine pre Čarlsa, ali brojni dokazi govore o tome kako su njih dvoje održavali prijateljski odnos i kada je princeza bila već uveliko udata.

Jedan novinar je uspeo da pronađe zvučni snimak jednog njihovog telefonskog razgovora iz 1989. godine. Na snimku se može čuti princeza od Velsa kako se žali na svog supruga, a Džejms joj izjavljuje ljubav i oslovljava je sa “draga”.

Dr Haznat Kan

“Gospodin savršeni” kako ga je princeza krstila, verovatno je bio najveća Dajanina ljubav od svih. Hirurg, poreklom iz Pakistana i Dajana upoznali su se u bolnici u kojoj je on radio, a u kojoj je ona posećivala pacijente u okviru jedne od humanitarih akcija.

Iako se priča da je između njih cvetala ljubav i da je princeza Dajana insistirala na tome da se njihova veza obelodani, doktor Haznat nije pristao na to.

Slobodan Boba Živojinović

Možda to niste znali, ali poznata “Lejdi Di” simpatisala je i jednog Srbina. U pitanju je nekadašnji najbolji teniser iz naše zemlje, Slobodan Živojinović.

Boba Zivojinovic, Princeza Dajana Foto: Profimedia/ADMedia, Nikola Tomić

Bivši teniski as tvrdio je da je imao prijateljsku vezu sa princezom Dajanom dok je još bila udata za princa Čarlsa. Prema Bobinim rećima, odnos sa princezom Dajanom započeo je krajem 1980-ih kada ga je ona gledala kako igra na Vimbldonu, nakon čega su se “izuzetno zbližili”. Živojinović je rekao da ga je Dajana gledala dok igra tenis sa tribina, umesto iz VIP lože, kako bi mu bila bliže. U razgovoru za srpske medije Živojinović je otkrio da je britansku kraljevsku porodicu upoznao 1987. godine pre meča na Vimbldonu.

- U našem prvom razgovoru pitala me je da li sam teniser sa najbržim servisom, a ja sam rekao "da". Ubrzo nakon toga počeli smo da se družimo.

Dodi al Fajed

Posle razvoda od princa Čarlsa, Dajana je imala jednog, poslednjeg, momka, ali sad već kao slobodna žena. Bio je to Dodi al Fajed, sin egipatskog milionera Mihameda al Fajeda.

Veruje se da Dajana nije imala jake emocije prema njemu, ali je sin milionera shvatio njihovu vezu vrlo ozbiljno. Iako se već rastala od kraljevske porodice, kao majka britanskog prestolonaslednika i dalje je imala veliku odgovornost.

Princeza Dajana i Dodi al Fajed Foto: Profimedia/MAXPPP

Kraljici se nikako nije svidela reputacija mladog Egipćanina, niti to što su se u javnosti pojavile fotografije Vilijama i Henrija na njegovoj jahti.

Veza, svakako, nije trajala dugo, jer su 31. avgusta 1997. godine Dodi i princeza Dajana poginuli u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Princeza Dajan koja je uvek volela da širi ljubav i bila je poznata po svojoj nežnosti, samo sebi nije uspela da neđe jedno rame za plakanje, jednog čoveka koji bi je zauvek voleo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЗБ

    9. septembar 2020 | 12:01

    Млада жена, пуна живота, којој је требала љубав и нежност. И прави мушкарац да је задовољи као жену. Чарлс нема ниједну од тих особина.

  • www

    9. septembar 2020 | 11:13

    Za mene nije ni ona svetica..i u njoj je bio problem

  • Realno

    9. septembar 2020 | 11:53

    Mašta može svašta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA