Baka na meti kritika nakon što je ćerki tražila 1.500 dinara po satu za čuvanje unuka: "Pohlepna si"

Svako ima svoje argumente, ali ko je u pravu?

  • 12
baka unuk foto: pixabay.com

Nakon što je priča došla do društvenih mreža, mnogi su jednu baku iz Australije napali da je pohlepna, nerazumna i bezosećajna zato što je od ćerke tražila da joj plati čuvanje unuka.

Naime, baka je ćerki tražila 1.500 dinara po satu, a to je objasnila time što ima posao kojim se bavi od kuće i koji ne radi danima zbog čuvanja unuka, te želi da joj ćerka nadoknadi gubitke.

Ćerka joj je ponudila oko 800 dinara po satu, a baka nije pristala i još se naljutila što joj je ponudila tako malo.

- Ja ne vodim vrtić, treba mi novac da nadomesti platu koju ću izgubiti jer nekoliko dana nedeljno neću raditi svoj posao - napisala je baka na društvenim mrežama.

Mnogi su je napali rekavši da ona uopšte ni ne želi da čuva unuka, pogotovo jer traži tako veliki iznos.

Većina je komentarisala da toliki novac mogu dobiti samo školovane dadilje, pa su se zapitali koje kvalifikacije ima baka.

Bilo je i onih koji su stali na njenu stranu. Kažu da je sasvim logično da joj treba nadoknada jer će zbog čuvanja unuka ostati bez dela prihoda.

- Zašto je u obavezi da besplatno pomaže ćerki? - zapitao se jedan komentator.

Šta vi mislite - ko je u pravu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    9. decembar 2020 | 17:45

    Ima mnogo negativnih komentara za baku, a nije bas sve tako. Moja mama josnuvek radi ima 4 godine do penzije, plata joj je 40.000, a sa njom zivi i moja sestra koja je na 3. godini faksa, a tata ce u penziju dogodine ali je njemu bas mala plata 30.000. JJa imam bebce i treba da krenem da radim. Ne zelim da je dan u obdaniste tako mali, ali nemam da platim za njeno cuvanje vise od 15.000 (i to nam je bas mnogo). Po logici ostalih komentatora moja mama bi trebalo da napusti posao koji joj placaju 40.000 da bi cuvala moje dete za 15.000 a ako to ne uradi onda je uzasna - znaci nema veze ako nece vise imati da placa racune. Svasta. Razumem da neko ocrni babe i dede koje su u penziji ili ne rade a nece da cuvaju, ali zaposlenu osobu? Svasta jos jednom

  • Silvija

    9. decembar 2020 | 18:51

    Odgajis decu ,pomognes u zavrsavanju skola,udas ili ih ozenis,pomognes oko dece ,pitam se koliko dece poznaju svoje roditelje i njihove situacije/finansiske ,?Netrazi se mnogo ali pomogni ,imaj respekta prema onome ko ti pomaze i cuva decu,radije das novac drugome ?Zar roditelji moraju dok su zivi da pomazu deci ,mnogi i nedolaze roditeljima ,jedino kada umru ,sahrane ih i odnesu sto se moze nositi ,Zato treba pomagati jedni drugima i uzivati zajedno ne praviti svadje oko para ,to nije nimalo vredno .

  • Zalosno

    9. decembar 2020 | 17:14

    Ja bih platila sinu i snahi (i bez toga ih pomazem novcano) da cuvam unuku, samo da je ne bude rano i vuku u obdaniste, a ona molecivo gleda u mene i ocekuje da je spasem, da je ne dam, ali ne vredi, snaha je odlucila tako i tako mora biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA