Novi ROSA kutak – jer Beba bira gde!

Dojenje u javnosti ipak nije dovoljno podržano od strane šire zajednice u Srbiji, tako da većina mama oseća stid kada treba da nahrani svoju bebu u javnosti i to najradije izbegava da rade

  • 0
Rosa Foto: Rosa

Majčino mleko je pravo čudo prirode i najveći je dar za svaku bebu. Ono se na jedinstven način prilagođava novorođenčetu, pružajući mu neophodne supstance da raste zdravo i srećno. Pritom, i majka oseća benefite za svoje fizičko i emocionalno stanje, kako trenutno, tako i na duže staze. Zbog ovih, ali i brojnih drugih razloga, izuzetno je važno podržati dojenje svuda, gde god se mama i beba nalazile.

Čak iako sve to znamo, dojenje u javnosti ipak nije dovoljno podržano od strane šire zajednice u Srbiji, tako da većina mama oseća stid kada treba da nahrani svoju bebu u javnosti i to najradije izbegava da rade. U želji da se ovakvo stanje promeni i da bebe dobiju hranu onda kada su gladne, kao što bi i trebalo, ROSA voda je još 2019. godine pokrenula inicijativu „Beba bira gde”, kojom je želela da ukaže na dojenje kao prirodan čin između mame i bebe u koji niko ne bi smeo da zadire. Kako bi podržala mame i u što većoj meri ih oslobodila osećanja sramote, ROSA voda je tokom prošle godine postavila 21 klupu za dojenje u gradovima širom Srbije. Zahvaljujući njima, mnogo više mama je imalo slobodu ne samo da podoji svoju bebu i pruži joj ono što joj je najpotrebnije u tom trenutku, nego i da podeli te trenutke na društvenim mrežama i tako ohrabri druge mame da učine isto.

Iako je postignut napredak, ROSA voda je odlučila da nastavi sa već tradicionalnom podrškom dojenju kroz kampanju "Beba bira gde", ali podignutu na viši nivo. Ovoga puta, kupovinom boce ROSA vode od 1.5l izdvaja se jedan dinar za uređivanje jedinstvenih ROSA kutaka za dojenje širom Srbije, koji su maksimalno usklađeni sa potrebama i mama, i beba. Funkcionalne klupe za dojenje daće potpunu udobnost i sigurnost tokom najlepšeg čina dojenja, a mame će na tom mestu moći svoje bebe i da presvuku, i da uspavaju, a svakako i da sa njima uživaju.

Novi ROSA kutak će se u narednom periodu pojaviti u gradovima širom Srbije kroz inicijativu "Beba bira gde", kako bi se što više mama osećalo sigurno da doji i u javnosti. U nadi da će se i šira javnost priključiti podršci mamama i bebama, ROSA voda će se i dalje boriti za njih, jer samo beba bira gde.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA