≫ 

"Pozvao bih Godzilu da podigne brod": Deca imaju sjajne ideje za rešavanje problema u Sueckom kanalu

I dok se ceo svet na ovaj ili onaj način bavi ovim slučajem, a stručnjaci pokušavaju da što pre reše krizu, najmlađi imaju svoje ideje kako bi brod odglavili iz kanala

  • 0
Suecki kanal godzila Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Gigantski teretni brod sa kontejnerima Ever Given dijagonalno je zaglavljen u Sueckom kanalu već tri dana, a čitav događaj ima veliki uticaj na svetsku ekonomiju.

I dok se ceo svet na ovaj ili onaj način bavi ovim slučajem, a stručnjaci pokušavaju da što pre reše problem, najmlađi imaju svoje ideje na koji način bi brod odglavili iz kanala. 

Naime, na Instagram profilu CNN-a postavljeno je nekoliko storija gde devojčice i dečaci odgovaraju na pitanje šta bi uradili da izvuku brod. 

Prethodno im je pokazana fotografija zaglavljenog Ever Givena.

A, ovo su njihovi, više nego kreativni, odgovori:

Trogodišnji Leo rekao je da bi pozvao Godzilu da podigne brod dok bi njegova vršnjakinja Mejvis u iste svrhe koristila dizalicu.

Šestogodišnja Elenor ima ideju o dugačkoj metalnoj žici kojom bi brod izvukla iz kanala. Na pitanje ko bi vukao žicu odgovorila je:

- Pa ne znam, milion ljudi valjda. 

Osmogodišnja Silvi ima ideju o dodavanju vode u kanal.

- Hiljadu galona vode treba sipati u kanal, tako će se brod podići i moći da se pomeri - podelila je svoje rešenje ona.

Ejmi koja ima 7 godina rekla je da jednostavno treba otkopati zemlju oko kanala i na taj način odglaviti brod, a trogodišnja Šarlot bi jednostavno upotebila džinovske, jake makaze i izvukla Ever Given. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA