≫ 

Bliznakinje proslavile 100. rođendan i otkrile tajne dugovečnosti: "Verujemo da ćemo otići zajedno"

Iako su fizički identične, bliznakinje otkrivaju da su oduvek imale različita interesovanja

  • 1
Bliznakinje, Norma Matthews, Edith Antoncecchi Foto: Profimedia/Zuma Press/Martha Asencio-Rhine

Norma Metjuz i Edit Antončeki su identične bliznakinje, a svoj jubilarni stoti rođendan proslavile su 23. decembra prošle godine.

Rođene davne 1921. godine Norma i Edit su u toku života proživele mnogo toga i otkrivaju da su svaku razdvojenost veoma teško podnosile.

Stogodišnjakinje kažu da njihovi roditelji nisu znali da čekaju bliznakinje i da je, zapravo, jedna od njih dve bila neželjena.

Kako kažu, odrastanje nije bilo lako, a posebno kada je njihov otac napustio majku zbog druge žene kada su imale samo 13 godina.

- Majka je morala da se zaposli u fabrici cipela kako bi mogla da nas izdržava - započinju priču Norma i Edit.

- Kada su se roditelji razveli, druga deca su nas izbegavala kao da smo bolesne. To je u to vreme bio veliki skandal.

Odbačene od svojih vršnjaka, bliznakinje su bile upućene jedna na drugu.

- U najgorim situacijima smo radile sve kako bi nam bilo zabavno. Na primer, menjale bismo mesta na školskom času i učitelji nikada nisu znali ko je koja bliznakinja - pričaju s osmehom njih dve.

Iako su fizički identične, bliznakinje otkrivaju da su oduvek imale različita interesovanja. Kada su završile srednju školu, Norma je postala frizer, a Edit medicinska sestra.

U istoj godini izgubile muževe

Obe su se zaljubile u istom vremenskom periodu - Norma u Čarlsa Metjuza, a Edi u Lea Antončekija. Udale su se u razmaku od tri meseca 1943. godine. I tada, po prvi put u životu, sestre su bile razdvojene, svaka sa svojim mužem u svom domu.

- Sve smo radile da se što češće viđamo. Zatrudnele smo i rodile bebe iste godine. Ja imam četvoro dece, uključujući i kćerku koja je preminula sa dve godine, a Edi ima dva sina, odnosno, jedan je nedavno preminuo - priča Norma.

Međutim, tu tragedijama nije kraj. Obe sestre su 1994. godine izgubile muževe. Normin suprug je preminuo od Alchajmerove bolesti, a Edin od posledica saobraćajne nesreće.

U najtežim trenucima, sestre su utehu pronašle jedna u drugoj, te su donele odluku da zajedno otputuju na Floridu 1995. godine. 

Kako kažu, tamo su započele novi život, a mir i sreću pronašle su u crkvi. Sestre su otkrile tajnu svoje dugovečnosti i istakle da su najviše zahvalne Isusu.

- Tajna je ne piti, ne pušiti i živeti časno i pošteno. Postoji samo "gore" ili "dole", zato oprostite drugima i budite čisti zbog sebe - rekle su bliznakinje.

Norma i Edit veruju da će, baš kao što su došle zajedno na ovaj svet, isto tako i otići s njega.

- Stvarno osećamo da ne možemo jedna bez druge. Došle smo zajedno i idemo zajedno - zaključile su sestre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA