≫ 

Lady Gaga na Siciliji? Italijanska ostrva kao prava rajska oaza

Da li je letovanje najjeftinije u Grčkoj, Italiji, Turskoj ili nekoj drugoj zemlji zavisi od vrste usluge koju turisti žele

  • 4
Viva travel Foto: Promo

Planirajući letovanje obično vodite računa o posećenosti letovališta, položaju smeštaja u odnosu na plažu ili centar mesta, o kvalitetu usluga... A šta uvrstiti u prioritete kada vas broj slobodnih kapaciteta ograničava u izboru? Uglavnom su na prvom mestu dobre plaže i kvalitet smeštaja. Upravo to obezbeđeno je na prelepim ostrvima Italije.

Sardinija, sa svojih 2.000 km obale, poznata je po svojim plažama, uvalama, zalivima i pećinama, svetlucavom plavom moru. Lokalno stanovništvo tvrdi da su sve plaže ovog ostrva najlepše, što nije daleko od istine.

Sardinija Foto: Pixabay

Osim smaragdnog mora, turiste privlači bogato nasledstvo i istorija koje uspešno promoviše Severna Sardinija. Tradicija i uticaji na ovom području podsećaju na antički izgubljeni svet uživanja, izobilja I glamura. Očaravajući deo obale je svakako i arhipelag La Madalena, čiji obilazak predstavlja  samo jedan od izleta koji možete iskoristiti dok ste na destinaciji. Lepota Sardinije je fascinantna i stvarna, ali i dostupna  jer je agencija “Viva travel” za ovu letnju sezonu obezbedila čarter letove. Rezervacije aranžmana mogu se izvršiti već za polazak 22.07. Mesta za sada ima u hotelu La Margharita 3*/ 10 noćenje sa doručkom  po ceni od 719 evra sa ukljućenom avionskom kartom.

Viva travel Foto: Promo

Još od šezdesetih godina Sardinija je veoma uzbudljivo i luksuzno mesto za odmor brojnim umetnicima, muzičarima, političkim moćnicima. Omiljeno je mesto Džordžu Kluniju, Stingu, Harisonu Fordu.

Možda budete te sreće da neku svetsku zvezdu zaista i sretnete dok boravite na ostrvima Italije. Sicilija je najveće ostrvo na Mediteranu, što ne znači da su i veće šanse za to, ali nikad se ne zna.

Da li ste znali da su ove slavne ličnosti poreklom sa Sicilije?

Lady Gaga - iako rođena u Njujorku, deda po ocu je emigrirao iz Mesine 1908 godine (treći po veličini grad na Siciliji)

Al Paćino - rođen na Menhetnu, sin je emigranata iz Mesine i Korleonea, čuvenog mesta poznatog po mafiji u blizini Palerma.

Martin Skroseze - oba roditelja čuvenog reditelja su poreklom iz Palerma

Džon Travolta, Lajza Mineli, Frenk Sinatra - takođe su poreklom sa Sicilije

Pripremite se, jer vas avantura čeka već od 29. jula. Bogatstvo zelenila, čista mora, kulinarski specijaliteti i gostoprimstvo Sicilijanaca učiniće vaše putovanje posebnim. Na Siciliju idu oni koji su ljubitelji aktivnog odmora, jer ostrvo ima mnogo toga da ponudi – obilazak sicilijanskih sela u kojima je sniman čuveni film “Kum” , jedini živi vulkan Etna, Sirakuza, Palermo, Eolska ostrva, nacionalni park Isola Bella … Najatraktivnija letovalište na Siciliji su Letojani, Đardni Naksos i Taormina gde ćete i biti smešteni u zavisnosti od izabranog hotela. Agencija “Viva travel” izdvaja iz ponude sledeće aranžmane:

SICILIJA  za 29.07.  - AVIO KARTA + HOTEL / 10 noćenja

- San Pietro 3* / PP  / Letojani - od 654€

- Baia Degli  Dei 3* / PP / Đardini Naksos - od 740€

- Villa Athena 3* / PP / Đardini Naksos - od 760€

- Baia Azzurra 4* / PP / Taormina Mare - od 780€

Viva travel Foto: Promo

Ukoliko ste nestrpljivi, ugrabite mesto za polazak 19.07. u hotelu San Vincenzo  4* koji se nalazi na glavnom šetalištu Letojanija, preko puta  plaže po ceni aranžmana od 724 evra. U cenu je uključena avio karta, usluga polupansiona za 10 dana,  ležaljke i suncobrani. 

Ostaje vam da spakujete najbitnije potrepštine za leto i vaš odmor može da počne!

Za više informacija o letovanju informišite se preko internet strane www.vivatravel.rs

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lea

    12. jul 2019 | 16:26

    Bila na letovaju na Siciliji, nezaboravno je, obavezno iditi na izlet u Sicilijanska sela, ni jednog se trena necete pokajati, I evo posle niza godina I daljeje Sicilija top za mene.

  • Kiza

    12. jul 2019 | 22:13

    Obisao sam mnogo turistickih mesta ali Sicilija i Sardinija jesu malo skuplje ali vredi svaka para

  • Др

    12. jul 2019 | 16:40

    Стварно!??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA