Ovo rajsko ostrvo ipak ima mračnu stranu za koju niko ne zna: "Nemamo struju i vodu od decembra"

Ova žena je život posvetila svim neželjenim životinjama Santorinija, spasavajući pse, magarce, mule, konje i prasiće.

  • 2
Santorini azil prihvatilište Foto: Printscreen/YouTube/The Orphan Pet

Kristina je dobrovoljno pazila na nepoželjne magarce i pse godinama sve dok je država nije izbacila, naredivši joj da vrati životinje na ulicu.

Magarci na Santoriniju rade u turizmu, ali to je samo jedan aspekt njihovih života. Ovde nema nikoga da vidi kroz kakvu torturu prolaze ove životinje.

Santorini azil prihvatilište Foto: Printscreen/YouTube/The Orphan Pet

- Santorini je rajska destinacija koja je mnogima želja da posete. Verovatno je jedno od najpopularnijih mesta na Mediteranu. Nažalost, ovaj raj ima mračnu stranu, a to je problem sa životinjama. Nisu samo lutalice u pitanju, previše je životinja uzimajući u obzir veličinu ostrva. Takođe, ovde je najveći problem u Grčkoj kada je u pitanju eskploatacija životinja u pitanju - kaže Kristina Kaloudi iz organizacije SAWA.

Kristina udomljava starije magarce i mule i obezbeđuje im poslednji dom. Oni žive zajedno sa psima i prasićima kao jedna velika porodica.

Santorini azil prihvatilište Foto: Printscreen/YouTube/The Orphan Pet

Oko stotinu pasa živi u skloništu SAWA, svi spaseni sa ulica Santorinija. Ima ljudi koji dođu da udome psa, kad im prethodni ugine. U prošlosti, najčešći način "uklanjanja" životinja na Santoriniju je bio taj da ih žive sahrane.

- Nemačka organizacija za zaštitu životinja nam je pomogla i kupila zemljište jer mi nismo imali novca za to. Grčka malo pomaže, malo ne pomaže. Trenutno smo četiri meseca bez hrane, a kamion sa vodom ne dolazi od decembra. Put je uništen tokom zime, pa svi moraju peške da dolaze noseći hranu i vodu. Dva mlada magarca o kojima vlasnici nisu mogli da se brinu su nam pomogla u tome.

Santorini azil prihvatilište Foto: Printscreen/YouTube/The Orphan Pet

Ako želite da pomognete organizaciji SAWA posetite link: sawasantorini.com.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA