Rajska letovališta koja se nalaze na korak od Halkidikija, a nisu previše poznata srpskim turistima

Cene manje-više iste, a gužva neuporedivo manja

  • 1
platamon Platamon /foto: printscreen/youtube/Christos K.

Iako većina srpskih turista smatra da ne postoji ništa toliko lepo kao što je Halkidiki, postoji još mnogo fantastičnih mesta u okolini koja možete posetiti.

Solunjani jako vole da svojataju Halkidiki i ističu njegovu lepotu, a često i u lepotu grčkih ostrva posumnjaju ako ih poredite sa ovim velikim poluostrvom.

Međutim, zanimljivo je da se na samo korak od Halkidikija kriju još mnoga lepa i egzotična mesta koja mogu da mu pariraju i koja bi mogla biti zanimljiva našim turistima.

platamon Nea Peramos /foto: printscreen/youtube/Christos K.

Nea Peramos je mesto locirano 17 kilometara zapadno od Kavale koje krasi neverovatno lepa peščana plaža puna uvalica, koje ovo selo povezuju sa još sedam sela - Nea Iraklicom, Agios Andreasom, Elefteresom, Eleohorijem, Mirtofitom i Foleom. Noćenje u ovom mestu košta u proseku oko 35 evra.

platamon Amolofi /foto: printscreen/youtube/Christos K.

Ono što je još zanimljivije jeste da se u blizini ovog mesta nalazi jedna od najlepših plaža u Grčkoj - Amolofi (peščana brda) koju često nazivaju grčkim Maldivima.

platamon Amolofi /foto: printscreen/youtube/Christos K.

Takođe, odmah pored Nei Porija u kojem letuje mnogo srpskih turista nalazi se mesto Platamon sa fantastičnom plažom i možda najlepšim morem u Olimpskoj regiji, ali i istoimenom tvrđavom koju su Vizantijci sagradili u 12. veku.

platamon foto: printscreen/youtube/Christos K.

Noćenje u Platamonu za dvoje u proseku košta oko 40 evra, a cene su više nego pristupačne.

platamon Platamon /foto: printscreen/youtube/Christos K.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA