LJUDI ŽIVI ZATRPANI: Eksplozija pokrenula BLATNJAVU LAVINU koja je potpuno uništila ovaj milionski grad (FOTO) (VIDEO)

Svedoci su opisali kako je ogromna masa crvene zemlje i blata prekrila industrijski park u Šenženu "u velikim talasima" i potpuno zatrpala ili srušila veliki broj zgrada i fabrika

  • 1

Najmanje 91 osoba je nestala nakon što je u industrijskom parku u gradu Šenženu na jugu Kine ogromno klizište od blata i građevinskog otpada zatrpalo 33 zgrade, a došlo je i do eksplozije na obližnjem gasovodu.

(VIDEO) BLATO IH ŽIVE PROGUTALO: Najmanje 41 osoba nestala u jezivoj nesreći! (FOTO)

Kineski premijer Li Kećijang naložio je zvaničnu istragu te najnovije industrijske nesreće u Kini, koja je usledila samo četiri meseca nakon velike eksplozije hemijskog materijala u luci Tjenđin, u kojoj je poginulo više od 160 ljudi, preneo je Rojters.

Svedoci su opisali kako je ogromna masa crvene zemlje i blata prekrila industrijski park u Šenženu "u velikim talasima" i potpuno zatrpala ili srušila veliki broj zgrada i fabrika, navela je kineska agencija Sinhua.

Klizište je uzrokovano nepropisnim držanjem otpadnog materijala sa gradilišta, navodi se u zvaničnom glasniku kineskog Ministarstva za zemljište i resurse.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Taj otpadni materijal je navodno nagomilan na mestu starog kamenoloma u visini od čak 100 metara, a jaka kiša ga je u nedelju ujutro pretvorila u blato.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ta ogromna količina blata je prekrila površinu od čak 380.000 kvadratnih metara, a na nekim mestima je blato bilo duboko čitavih deset metara.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Oko 1.500 spasilaca pretražuje mesto nesreće kako bi pronašla preživele.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nedugo nakon što je došlo do odrona, dogodila se eksplozija na obližnoj deonici lokalnog gasovoda, iako nije poznato da li je to na neki način uticalo na klizište.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Gasovod je u vlasništvu najvećeg kineskog proizvođača nafte i gasa, "Petročajne", koji je saopštio da je deonica duga 400 metara, na kojoj se desila eksplozija, ispražnjena i da će biti izgrađena nova privremena deonica.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA