Srbi sve više kupuju na internetu!

Broj korisnika kreditnih kartica u Srbiji koji kupuju na internetu veći je za deset odsto u odnosu na 2010. godinu. Među ispitanicima koji kupuju na internetu, 32 odsto plaća svoje račune onlajn

  • 2

Broj korisnika kreditnih kartica u Srbiji koji kupuju na internetu veći je za deset odsto u odnosu na tri godine unazad, i u stalnom je porastu - pokazuje godišnje istraživanje kompanije Masterkard (MasterCard) o potrebama i navikama aktivnih korisnika kartica u Srbiji - MasterIndex.

Krajem 2010. godine u Srbiji je putem interneta kupovalo 14 odsto korisnika kartica, dok ih je krajem 2014. bilo 24 odsto, navodi se u istraživanju MasterIndexa.

Među ispitanicima koji kupuju na internetu, 32 odsto plaća svoje račune onlajn, a isti je i procenat onih koji kupuju odeću i obuću, dok 21 odsto njih kupuje poklone. Knjige kupuje 16,9 odsto, karte za sportska i kulturna deavanja 16,4 odsto korisnika i kućne aparate - 7,2 odsto.

Ispitani korisnici kartica, takođe, vide internet kao pogodan način za plaćanje svojih troškova vezanih za putovanja, pa tako 24 odsto ispitanika kupuje avionske karte onlajn, 19 odsto plaća hotelske i troškove smeštaja, dok 7,7 odsto plaća putne aranžmane.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    4. decembar 2013 | 10:03

    Pa kako i da ne kupujem kad me poručena roba, sa dostavom i carinom, izađe višestruko niže nego da kupujem u Srbiji.

  • Belka

    4. decembar 2013 | 16:09

    Jakna na ebay-u kosta 30e a kod nas 200e. Pa ko je lud?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA