NARODNI FRONT: Evo šta jedu porodilje kod nas! (FOTO)

- Hrana koju sam dobila na klinici je ukusna i nemam potrebu za dodatnim obrocima. Istina je da nije kao kod kuće, ali je na vreme, čisto je i meni je sasvim dovoljno. Ovo je ipak bolnica, a ne hotel - govori jovana Jelenković, koja se porodila u utorak uveče

  • 33

Nakon niza fotogrografija, koje pokazuju količinu i kvalitet hrane u porodilištima u Beogradu, kontaktirali smo porodilište "Narodni front", gde smo dobili informacije o ishrani žena nakon porođaja.

Tamo tvrde da je hrana kod njih prilagođena svim potrebnim uslovima i da ne postoji nikakva opasnost od hrane koja je štetna po zdravlje pacijenata, a količina koja se sprema zavisi od dnevnih potreba porodilja i medicinske procedure kroz koje su prethodno prošle.

- Ukoliko postoji medicinska indikacija za specijalan režim ishrane, pacijentima se hrana priprema po tom režimu. Recimo, pacijentkinje s hipertenzijom ili glikemijom ne mogu jesti iste obroke kao ostale pacijentkinje. Takođe, žene koje su porođene carskim rezom ne smeju unositi hranu određeno vreme, dok ostale porodilje jedu sasvim normalno - kaže Marina Šišović Mitrović, viši dijetetičar nutricionista koja je zadužena za sastavljanje jelovnika u GAK Narodni front.

- Količine su prilagođene njihovim dnevnim potrebama za unosom kalorija, kao i činjenici da bi trebalo da doje, pa se vodi računa o količini i kvalitetu hrane - nastavlja Šišatović.

Međutim, i skorašnje majke su zadovoljne tretmanom i ishranom koju im bolnica pruža. Porodilja koja je u utorak uveče porođena, Jovana Jelenković, kaže da je jutros uz čaj pojela kuvano jaje, hleb i sir, za ručak je dobila čorbu, musaku od krompira, salatu i hleb.

- Hrana koju sam dobila na klinici je ukusna i nemam potrebu za dodatnim obrocima. Trenutno mi je potreban samo san i mir s mojom bebom. Dobila sam infuziju da bih nadoknadila tečnost i već sam ustala i mogu da prošetam, za sada osećam dovoljno snage. Ne želim da rizikujem i primam hranu s ulice, jer bar u prvih nekoliko dana dok smo beba i ja još sveži od porođaja, želim hranu koja je ipak prošla neku proveru. Istina je da nije hrana kao kod kuće, ali je na vreme, čisto je i meni sasvim dovoljno. Ovo je ipak bolnica, a ne hotel. Iznad svega mi je bitnija nega i pažnja, kao i stručna podrška, a što se ishrane tiče, nemam nekih zamerki.

Ovako izgleda jelovnik koji imaju porodilje u toj ustanovi:

U Frontu kažu da kalorijski unesena hrana zadovoljava osnovne potrebe organizma uzimajući u obzir da su to pacjenti koji nisu fizički aktivni ,pa su i energetske potrebe manje.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sneza

    28. maj 2014 | 22:45

    Lezala sam u Frontu, ne kao trudnica. Hrana je ocajna, supa providna, kriska hleba I pasteta, ako ste vegetarijanac onda ako mozete da ustanete I pojurite servirku, mozda nesto I pojedete. Mozda trudnice imaju bolji tretman u sta sumnjam. Porodiliste u Zemunu ima jos goru hranu, ocaj. Ali zato ima buba rusaaaa koliko hoces :-) Institut za majku I dete, takodje ima bubetinaaaa ali I'm je hrana ocajna. A to nam je, navodno vrhunska ustanova.

  • Niger

    28. maj 2014 | 23:21

    Alo ljudiii to je bolnica nije restoran.. bil mozda cevape Ili kobasicu

  • maja

    28. maj 2014 | 22:42

    nisam se poradjala prirodnim putem pa ne znam kako je, ali posle carskog reza prvi dan smes samo caj i par keksa, pa drugi dan opet samo caj i neka suva hrana, uvece jogurt, tek treceg dana sam dobila neku klopu i secam se da sam se prijatno iznenadila koliko je bilo ok. ja sam bila u visegradskoj, ne u narodnom frontu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA