≫ 

NAUKA DOKAZALA: Život posle smrti DEFINITIVNO postoji!

Najnovija otkrića su zaprepastila svet i već se spekuliše o beskonačnom životu. Da li će se ovo i ostvariti?

  • 47

Šta se dešava posle smrti? To je najdelikatnije pitanje na koje svi pokušavamo da damo odgovor. Ipak, postoje i naučna istraživanja koja se bave životom posle smrti.

MAMA, BIO SAM ŽENA U PROŠLOM ŽIVOTU I IZGOREO SAM U POŽARU: Dečak tvrdi da ga je Bog vratio na zemlju posle smrti (VIDEO)

ŠTA JE NA ONOM SVETU? 5 naučno-fantastičnih objašnjenja raja i pakla (FOTO) (VIDEO)

Kada razmišljamo o životu posle smrti, jedino što možemo da utvrdimo sa sigurnošću je da li smo optimisti ili pesimisti.

Pored toga, stručnaci su se pozabavili istraživanjem života gena posle fiziološke smrti, piše Daily Mail.

Naime, istraživači iz Vašigtona su ispitivali prenošenje različitih bolesti među lanoratorijskim miševima, kao i prugastim ribama.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Analizirajući njihovu DNK, pronašli su aktivnost gena posle smrti životijna u trajanju od 24-48 sati. Ovaj iznenađujući podatak su objasnili otpuštajnem energije koja se pre smrti usmerava ka DNK, pa joj treba vremena da se oda.

Ipak, u daljem ispitivanju, naučnici su otkrili da oko 1.063 gena mogu da nastave život i posle smrti. Ovi geni mogu da oforme svoju repliku, što je veliko medicinsko otkriće.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/dream designs Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/dream designs

Ako se pokaže da su i ljudski geni u istoj mogućnosti, za šta postoje velike šanse, onda će ovo otkriće u najmanju ruku biti revolucionarno za procese transplantacije organa.

Interesantno je što geni koji opstaju uključuju one koji odgovaraju na stres, odnosno one koji štite organizam, one koji su sposobni da otpočnu procese regeneracije, kao i one koji su aktivni u razvoju embriona.

Foto-ilustracija: Mysyah-holiday.com Foto-ilustracija: Mysyah-holiday.com

Naučnici ističu da će se na pokrenuti mnoga istraživanja zasnovana na ovom otkriću, ali da ne treba očekivati da čovek može da živi više od jednog života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIKI

    24. jun 2016 | 00:25

    Zivot nije nastao slucajno zakon biogeneze kaze da zivo nastaje samo iz zivog sto znaci da je nas neko stvorio ,a ako nas je jedno stvorio znaci da moze ponovo da nas stvori.

  • Mirko

    23. jun 2016 | 23:30

    Ko mi garantuje, da se roknem odmah

  • Vjeka

    24. jun 2016 | 00:25

    Zivot posle ovog postoji u drugom obliku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA