≫ 

Otišla je na farbanje, a onda je frizerka u kosi videla nešto što joj je bukvalno spasilo život - a može i vama (VIDEO)

Jedan uobičajeni odlazak kod frizera spasio je život Ejlin Korej jer je njena frizerka primetila nešto što ona nije

  • 0

Ejlin je među prijateljima poznata po njenoj crvenoj i dobro negovanoj kosi. Ona svakog meseca redovno odlazi kod frizera kako bi njena boja bila jednaka i kosa sređena. Već 15 godina ona ide kod svoje frizerke Kari Filips sa kojom se vremenom i sprijateljila.

Žene koje farbaju kosu u ovu boju su u većoj opasnosti da dobiju rak

Tinejdžerka je došla kod frizerke sa potpunim haosom od kose, a kada budete čuli razlog - rasplakaćete se (FOTO)

Sve vreme pogrešno koristite ukosnice - evo kako se one ZAISTA stavljaju na kosu

One se toliko dobro poznaju da je Kari sređujući Ejlin frizuru primetila nešto čudno i nije oklevala da joj to kaže. Na Ejlininom skalpu ona je primetila veliki mladež koji nije bio tu prošlog meseca.

"Kada nekome sređujemo frizuru možemo da vidimo ceo skalp. Rekla sam joj da to ne izgleda dobro i da se ne sećam da sam ga videla ranije kao i da treba da poseti dermatologa. Zamolila sam je da prihvati moj savet", rekla je Kari.

Ejlin je poslušala svoju prijateljicu i otišla dermatologu koji je odmah uradio biopsiju i utvrdio da je mladež kancerogen. Konstatovano je da ona ima melanom u ranom stadijumu.

"Nije ga uočila mesec dana ranije, toliko brzo se on pojavio. Ja ga sama ne bih pronašla. Nisam mogla da ga osetim pod prstima jer nije bio ispupčen", objasnila je Ejlin.

Zahvaljujući njenoj frizerki, nije morala da ide na hemoterapiju jer je melanom bio samo na površini kože i nije zahvatio dublje slojeve. Kako je rano otkriven, mladež je ulonjen brzo bez potrebe za radijacijom, piše tiphero.com. Kada je saznala da je melanom u ranoj fazi, pozvala je Kari da joj se zahvali što joj je posvetila toliku pažnju i ovo je samo ojačalo njihovo prijateljstvo.

Sada Ejlin uvek pokriva njenu crvenu kosu kada je napolju, iz predostrožnosti koju savetuje svima.

Dobra je ideja da pitate vašeg frizera da proveri vaš skalp, ali doktori savetuju da to radite i sami bez potrebe da čekate sledeće farbanje ili šišanje. Najbolje vreme da proverite vaše sumnjive regije je nakon tuširanja, jer je lakše videti kada je kosa mokra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA