• 0
 ≫ 

VELIKI PREOKRET: Opaki Zika virus može da izleči najsmrtonosniju vrstu raka

 ≫ 

Štetni virus o kome pišu svi svetski mediji, može da se iskoristi za lečenje opakog oboljenja

  • 0

Zika virus se do sada smatrao globalnom zdravstvenom pretnjom, a ne lekom. Virus dovodi do oštećenja mozga beba, pa od njega strepe sve trudnice.

Muškarci, mislili ste da vam ZIKA-virus ne može ništa, ali vaš PENIS vas preklinje da se čuvate!

Zabeležen prvi slučaj SEKSUALNOG prenošenja ZIKE sa žene na muškarca

ŽENA DOBILA ZIKU SEKSUALNIM PUTEM: Zarazio je partner koji je boravio u Latinskoj Americi!

Poslednje istraživanje pokazuje da ovaj virus može selektivno da zarazi i ubije kancerogene ćelije koje je teško ubiti na mozgu odraslih osoba. Injekcije sa ovim virusom davane su odraslim miševima koji su imali agresivne tumore i njihove moždane ćelije su ostale netaknute. Testiranje na ljudima je još uvek na čekanju, ali naučnici veruju da virus može da se ubrizga pacijentima u mozak u toku operacije uklanjanja tumora.

Foto: Tanjug/AP

Metoda je testirana na ljudskim ćelijama u laboratoriji, prenosi klix.ba. Postoje različite vrste raka mozga, a najčešči je glioblastom koji je ujedno i najteži za lečenje. On brzo raste i žiri se mozgom zbog čega je jako teško videti gde se završava zaraženi deo i koji deo moždanog tkiva je zdrav. Za njegovo uklanjanje nisu dovoljne ni radioterapija, ni hemoterapija i operacije.

Istraživanje na živim miševima i doniranom ljudskom tkivu pokazalo je da terapija Zika virusom može da ubije ćelije raka koje su otporne na sve dosadašnje tretmane i lekove. Ono što je najbitnije jeste mišljenje naučnika da virus ne predstavlja opasnost za ostatak mozga odraslog čoveka.

Naučnici sada rade na modifikaciji virusa kako bi ga prilagodili ljudima i nadaju se da će testiranja na ljudima početi za 18 meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok