≫ 

Ovo je NAJNEZDRAVIJI način za spremanje jaja

Jaja su veoma važna za zdrav doručak ili bilo koji drugi obrok, međutim, ukoliko ih spremate na ovaj način - umanjujete njihovu nutricionu vrednost

  • 7

Baš kao što je to slučaj sa mesom i povrćem, postoji bezbroj načina za spremanje jaja - od kojih su neki zdraviji od drugih.

365 DANA SU JELI SAMO MESO: Doktori su ostali u šoku kada su ih pregledali

PRAVA ISTINA O ŠEĆERU U VOĆU: Da li od njega zaista možemo da se ugojimo?

OPASNO PO ZDRAVLJE: Meso, jaja i sir nikako ne smete da čuvate u ambalaži u kojoj ste ih kupili

Nutricionista Džoel Feren otkrio je koji je najnezdraviji način za spremanje jaja.

"Poširanje ili kuvanje jaja je verovtano najzdraviji način njihove pripreme jer u njih ne stavljate brojne dodatke koji mogu da budu štetni po liniju, ali i zdravlje. Jednostavno ih kuvate u vodu", tvrdi on.

Međutim, koji je najnezdraviji način pripreme jaja?

Sudeći po Džoelu, to je kajgana jer postoje brojni recepti koji uključuju dodavanje mleka, pavlake i mnogih drugih stvari koje povećavaju broj kalorija, ali i štetnih masti u jelu.

Foto: pixabay.com

Pržena jaja se po njemu nalaze negde u sredini - u zavisnosti od toga na čemu ih spremate.

Džoel predlaže korišćenje ulja u spreju, ili minimalne količine ulja koja se nanosi četkicom po tiganju jer ljudi uglavnom preteraju kada ga sipaju direktno iz flaše.

Spremanje jaja u njihovom izvornom obliku je dakle najbolji način da u organizam unesemo sve ono najbolje što imaju da nam ponude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pratilac

    6. septembar 2017 | 13:01

    Kako da ne. Sad ne valja nista. Odrasli smo na kajgani, a sad je spremanje jaja "nuklearna fizika". Preteruju!!!

  • pop

    6. septembar 2017 | 18:15

    Ja ih przim na suncu,bez masti i ulja,ponekad stavim malo soli.

  • stvarno?

    7. septembar 2017 | 09:13

    rovito jaje na oko u svinjskoj masti meni ima naj bolji ukus. da li je zdravo ili ne meni nije bitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA