≫ 

2 meseca je jeo samo nezdravu hranu prepunu šećera i soli - a onda je posetio doktora i ostao u šoku kada je video rezultate

Nutricionisti savetuju izbor zdravih namirnica kako biste smršali i održavali vaše zdravlje

  • 2

Mark Haub, profesor nutricionizma rešio je da 10 nedelja jede nezdravu hranu i da na svakih tri sata pojede neki slatkiš kako bi video šta će se sa njegovim organizmom desiti.

Švajcarci su izmislili potpuno novu vrstu čokolade - evo kakvog je ukusa (FOTO)

Jovan Tomović je "eurokrem" doneo u Jugoslaviju: Kako je omiljena poslastica svih generacija postala neprikosnoven brend

Sladoled vam se više NIKADA NEĆE ISTOPITI NA VRUĆINI zahvaljujući ovom genijalnom triku (FOTO)

On je u ishranu ubacio i čips i Oreo koji je jeo često. Njegova pretpostavka je bila da je bitan broj kalorija koji se unese u organizam, a ne i vrsta hrane koju konzumiramo.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kako bi sproveo eksperiment počeo je da unosi manje od 1.800 kalorija dnevno za razliku od 2.600 kalorija koje je nekad uzimao. Kako bi uspeo da smrša rešio je da kontroliše broj unetih kalorija i onih koje potroši.

Rezultati su mu bili zapanjujući. Pored toga što je uspeo da smrša 12 kilogram za 10 nedelja, smanjio je svoj indeks telesne težine sa 28,8 na 24,9. Loš holesterol se smanjio, a dobar povećao za 20%. Procenat masti u organizmu smanjio je sa 33,4 na 24,9%

Foto-ilustracija: Profimedia

Kako bi postigao rezultate, izbegavao je meso, celo zrno žitarica i voće. Kada je počeo da ubacuje meso u ishranu, povećao je nivo holesterola. Planira da doda 300 kalorija u ishranu kada prekine dijetu, ali se neće odreći brze hrane i slatkiša. Uprkos rezultatima koje je postigao on ne savetuje nikome da se pridržava ovog načina ishrane.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јела

    4. oktobar 2017 | 11:35

    Opada potrosnja nezdrave hrane pa pikusavaju na ovaj nacin da ubede ljude da je ovakva hrana zdrava.

  • Gaga

    4. oktobar 2017 | 10:47

    Kakav naucnik! Eksperiment sa jednim jedinim uzorkom, statistika moze da se slika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA