Evo koliko tačno tegovi moraju da budu teški ako želite da "skinete" stomak i zategnete zadnjicu

Treneri se kunu da je trening snage ključ fitnesa koji nikako ne sme da se ignoriše

  • 2

Ukoliko se trudite da smršate i izgubite to dosadno salo sa stomaka i butina onda je trening snage ono što vam treba, ali samo zato što znate da trebate da ga radite ne znači da znate i kako.

Zajedno su smršali preko 250 kilograma kako bi posle 11 godina veze prvi put imali seks

Ako ne znate odakle da krenete sa treningom snage, trener Ridž dejvis ima par saveta za vas.

-Za žene koje su na samom početku uvek predlažem teg sa čijom težinom će moći da izvedu 15 ponavljanja i da pri tom to urade pravilno, uz osećaj kontrakcije mišića i sagorevanja. Ovo omogućava dobro i efikasno vežbanje uz više serija i tako se gradi svesnost o mišićima i njihovom pokretanju, rekao je on.

Foto: LyndaSanchez via Foter.com / CC BY-SA

Ukoliko se na kraju serije čučnjeva i kruženja bicepsa osećate kao da možete još onda je težina koju ste podizali mala i trebate da je povećate, piše Pop Sugar. Veoma je bitno da pronađete odgovarajuću težinu tegova.

-Ako podižete prelake tegove vaši mišići ne doživljavaju stres koji je neophodan kako bi oni uticali na metaboličke promene u vašem telu. Ako podižete preteške tegove onda izlažete vaše mišiće velikom riziku od istezanja, pucanja i kidanja. Pate i vaši ligamenti i mogu da dožive povredi, upozorio je trener.

Foto: Telegraf

Za čučnjeve koji su odlični za zadnju ložu on predlaže korišćenje sopstvene težine za seriju od 10 ponavljanja, a za mrtvo dizanje koristite 150 odsto vaše težineza 10 ponavljanja. Za vežbanje na klupi koristite 60 odsto vaše težine za 6 do 8 ponavljanja.

Ove brojke ne odnose se na početnike već su to brojke kojima trebate da težite tokom treninga, a svaki trening shvatite kao izazov.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SU

    28. januar 2018 | 11:12

    Pa da mi kicma strada... Koji biser.

  • Body

    3. februar 2018 | 10:28

    Sopstvena težuna za čučanj može ako je nalog nazad na onom kavezu. Nalog napred, slobodni teg može 50% svoje težine (+ - 10%) 150% svoje težine za mrtvo dizanje, da kao max, a ne serija 10 puta.Naravno ovo govorim za rekreativce / turiste, vrhunski dizači i onako nisu "normalni"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA