≫ 

9 znakova koji govore da bi trebalo da prestanete da jedete meso

Mnogima je teško da odole bifteku ili sočnom hamburgeru, ali na kraju zažale što nisu bili čvršćeg karaktera

  • 5

Uprkos tome što je meso bogato hranljivim sastojcima, sadrži i brojne prirodne otrove, zasićene masti i elemente koje je teško svariti.

Zavirili smo u KFC kuhinju i otkrili recept za najbolju piletinu (VIDEO)

Velike količine mesa mogu da prouzrokuju ozbiljne posledice od povećanja rizika za dijabetes do bolesti srca, pa čak i raka. Ovo su samo neki od problema kojima vas vaše telo upozorava da meso nije dobro za vas.

Zatvor

Foto-ilustracija: Profimedia

Svako od nas ima različit sistem za varenje koji zavisi od naše genetike i navika u ishrani. Neko meso je izuzetno masno pa ga je teže svariti i izbaciti iz organizma, a izaziva nam i zatvor. Meso koje dovodi do toga je uglavnom crveno meso (govedina, svinjetina) koje je siromašno vlaknima neophodnim za dobru probavu.

Stalni osećaj gladi

Ako osećate glad, a upravo ste jeli, to može da bude znak da ste uneli previše proteina. Kada nemate dovoljno ugljenih hidrata, šećer vam pada i nema proizvodnje serotonina, hormona koji čini da se osećate gladnim.

Tamni podočnjaci

Podočnjaci ne nastaju samo kao posledica nedovoljnog spavanja i umora. To što ne varite meso može da izazove istu pojavu.

Visok krvni pritisak

www.pixabay.com

Ako vam skoči pritisak, vreme je da razmislite o tome da smanjite meso. Meso koje je prženo ima dosta soli u sebi. Pored toga, pileća koža i crveno meso sadrže dosta zasićenih masti što dovodi do hipertenzije.

Loš zadah i miris tela

Ovo je znak da vaš organizam ne vari dobro meso, pa se loš miris vraća kroz vaš sistem za varenje i oslobađa preko kože.

Slab imuni sistem

Ovo je razlog zašto ste često bolesni, jer imuni ssistem može da bude napadnut od strane šećera koji se nalazi u crvenom mesu i teško se vari. Ovaj prirodni šećer normalan je za određene vrste, ali ne i našu zbog čega ga naše telo posmatra kao stranu supstancu i reaguje na njega kao na otrov.

Umor

Foto-ilustracija: Profimedia

Ukoliko ste posle obroka umorni i pospani, nemojte to pripisivati normalnoj pojavi jer možda se tako osećate zbog mesa koje ste upravo pojeli, piše Bright Side.

Mučnina

Ovo je čest simptom nemogućnosti organizma da svari meso i njegove potrebe da ga izbaci iz sebe. Mučninu izazivaju i neke bakterije koje se prirodno nalaze u mesu.

Nadimanje

Mesni proizvodi su jedni od najtežih za varenje zbog proteina kojima obiluju. Velike količine masnog mesa učiniće da se vaš stomak polako prazni, ali će uzrokovati nadimanje i neprijatan osećaj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA