≫ 

Nije kriv minus - zbog jednog sastojka u pasti za zube su vam ispucale usne

Da li kupujete pastu sa ovim sastojkom?

  • 1

Suve usne su uobičajene u ovo doba godine, i njima je potrebna dodatna nega kao i ostatku tela. Ali, ponekad se dešava da i pored nege koje im pružate, one i dalje pucaju. Ne znate zašto se to dešava jer razlog stvarno neočekivan.

Ako planirate venčanje dobro obratite pažnju na datum! Evo kako on može da otkrije sudbinu vašeg braka

Jedna korisnica "Reddita" je otkrila da je bila jako iznenađena jer je otkrila svoj savršeni lek protiv ispucalih usana, verovali ili ne, nije reč ni o kakvom proizvodu, kremi ili masti, već o pasti za zube.

Kada vam zaista treba antibiotik, a kada pomaže i narodni lek?

A, kako to pasti za zube? Jednostavno, korisnica "dannelinflannel" je samo promenila pastu za zube koju uobičajeno koristi.

Foto: Pixabay.com

- O moj Bože! Razlika koju je pasta učinila za samo nedelju dana, je neverovatna!- naspisala je ona.

Savet koji jćete često naći preko interneta će vas upozoriti da zimi izbegavate korišćenje zubnih pastama koje sadrže natrijum lauret sulfat (SLS) - hemikaliju na koju su neke osobe alergične.

Foto: Pixabay.com

Možda to niste znali, ali pucanje usana, mogu da izazovu paste za zube, vodice za ispiranje usta, ali i kreme za sunčanje, jer mogu da sadrže supstance koje iritiraju kožu.

- Sastojci pasta za zube mogu imati iritirajuće ili alergijske efekte, pa mogu izazvati dermatitis ili ispucale usne. - kaže doktor Anton Aleksandrof, konsultantski dermatolog i portparol Britanske asocijacije dermatologa.

Foto: Pixabay.com

On je istakao i da usne mogu biti osetljive na više proizvoda, a da su to uglavnom proizvodi koji sadrže parfeme. Alergijska reakcija na pastu za zube hje zapravo retka, ali ipak postoji. Usne su pogotovo oestljive na hladnu vodu, hladan vazduh i jako sunce, zato se dešava da najviše pucaju zimi.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    1. mart 2018 | 12:22

    Ma jeste, kako onda ispucaju preko zime, a inace ne, iako mnogi koriste uvek istu pastu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA