≫ 

Evo kako da izbegnete grip i prehladu uz pomoć najobičnijeg jabukovog sirćeta

Ovogodišnja sezona gripa pokazala se kao najgora do sada

  • 1

Ove godine su čak i oni koji su se vakcinisali bili ranjivi, a ukoliko se i vi borite sa gripom i prehladama dobar saveznik može da vam bude jabukovo sirće koje će vam ublažiti simptome.

Kada vam zaista treba antibiotik, a kada pomaže i narodni lek?

Doktor Šon MekKafri ističe da je ovo sirće dobro zato što ima svojstva probiotika i dosta hranljivih enzima.

- Jedna do dve kašike pokazala se kao efikasna u borbi protiv gripa i prehlade jer jabukovo sirće alkalizuje naš organizam i bori se protiv bakterija i virusa, rekao je doktor.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

On predlaže konzumiranje mešavine jedne ili dve kašike jabukovog sirćeta u vodi sa malo meda kako bi ublažio kiseli ukus. Ovo sirće možete dodati i u salatu.

Specijalan recept koji ovaj lekar predlaže u borbi protiv gripa lako možete da napravite kod kuće. Sve što trebate da uradite je da jednu ili dve kašike sirćeta rastvorite u 230 ml vode, dodajte jednu kašiku soka od limuna, jednu kafenu kašičicu mlevenog ili seckanog đumbira, pola kašičice cimeta, jednu kašičicu meda i malo crvene paprike.

Nutricionistkinja Luiza Sakac ističe da u borbi protiv gripa možete da koristite ovo sirće na sledeći način: popijte svakog dana dve do tri kašike svakog dana rastvorene u vodi, soku od pomorandže ili jabuke.

- Ako imate problema sa sinusima ili šlajmom iz pluća, zagrejte džezvu do pola punu vode sa jednom kašikom jabukovog sirćeta i sa peškirom preko glave se inhalirajte, savetuje ona.

Pixabay

Ukazala je na to da sirće ne morate samo da pijete ili se inhalirate, već možete i da ga mažete na kritičnim mestima kao što je vrat, pluća, grudi i sinusi, piše PopSugar.

Neuropatski fizijatar Mišel Vinčel rekla je koji recept ona primenjuje – čorba od kostiju sa jabukovim sirćetom.

- Kada ja pravim ovu čorbu ja dodajtem 1/4 kašike sirćeta na osminu količine. Odlična je za prehladu i grip kada treba da uzimamo više tečnosti, rekla je Mišel.

Doktorka Elizabet Tratner ponudila je još jedan recept za borbu protiv gripa uz pomoć ove namirnice.

- Mnogo je efikasnije ako ovo sirće koristite u kombinaciji sa crvenim bobicama, đumbirom i probioticima koji jačaju imunitet, objasnila je.

Daljinac

VIDEO: Počelo je nešto da vas lomi, proverite da li imate grip pre nego što postane kasno

(M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer 1 RS

    15. april 2019 | 17:24

    Više neću da primam vakcinu kad jabukovo sirće ima tako dobro dejstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA