≫ 

ODMAH IH BACITE: Kozmetički proizvodi koje ne smete da koristite ako ste upravo preležali prehladu ili neku drugu bolest

Često kada smo prehlađene ili imamo grip moramo da izađemo iz kuće i onda tragove bolesti prkrivamo šminkom

  • 0

Svakodnevna šminka kada smo bolesne nije dobar saveznik u borbi protiv bolesti, već naprotiv može da nas košta zdravlja nakon što ozdravimo.

Gagi Jovanović se povlači iz glume zbog bolesti

Tokom prehlade na make up-u ostavljamo milione bakterija kojima možemo opet da se zarazimo kada nam se zdravlje poboljša. Morgan Stat istraživač zdravstvene bezbednosti i zaštite iz organizacije Consumer Safety ističe da postoji više zdravstvenih rizika koji su povezani sa kozmetikom jer klice mogu jako dugo na prežive na ružu, korektoru, rumenilu i sličnim proizvodima.

Foto: www.pixabay.com

Najveći rizik predstavljaju ruževi za usne jer ih nanosimo direktno na sluznicu i nakon bolesti ovaj proizvod biste trebale da bacite. Iako je logično, sigurno vam na pamet ne pada da bacite omiljeni ruž ili tek kupljeni balzam za usne. Srećom, postoji rešenje.

Sve što trebate da uradite je da odsečete vrh proizvoda i tako se zaštitite od virusa koji uzrokuju prehladu i virus herpesa. Ono što je najvažnije je da ceo proizvod prebrišete alkoholom. Osim ruževa opasni su i proizvodi za oči poput tuševa i maskara jer mogu da uzrokuju konjuktivitis i druge bolesti oka pa ih je bolje zameniti novim proizvodima.

Foto: Pixabay.com

Još jedna loša navika koju ima većina žena je deljenje kozmetike i šminke sa mamom ili prijateljicama. Time ozbiljno rizikujete zdravlje, piše net.hr. Grešku pravimo i kada neredovno čistimo četkice za nanošenje šminke pa se zbog toga često razboljevamo i imamo dosadne bubuljice.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA