≫ 

Srpski doktor otkriva pravu istinu o zdravoj hrani, čudotvornim lekovima protiv raka i prevarama kojima mnogi varaju bolesne

Toliko pitanja u vezi sa zdravljem i toliko mogućih rešenja – a nijedna potvrda šta je od svega toga dobro i istinito

  • 10

Kada je zdravlje u pitanju, mnogo toga je još uvek misterija, a još više stvari nam deluje kao da su plodovi neke zavere bilo da se radi o bolestima ili lekovima.

Čudo u svetu nauke: Slepim ljudima vratili vid!

Doktor Zoran Vujčić, redovni profesor na Hemijskom fakultetu u Beogradu pokrenuo je blog kako bi razbio mitove o lekovitim preparatima, epohalnim otkrićima i zdravoj hrani. U svom blogu je napisao da je počeo da se bavi ovim kada je čuo za konjski šampon i način na koji se on lažno promoviše kupcima.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, pixabay.com

- Ideja je nastala postepeno. Tako se rodila ideja o blogu, a Facebook je još efektniji u pravoj borbi protiv raznih pokvarenjaka koji prodaju B17, petrolej, sumnjive kapsule svega i svačega protiv raka, šećerne bolesti i drugih zdravstvenih problema, rekao je doktor Vujčić.

Kada je u pitanju ishrana, rekao je da je crveno meso štetno kada je jedina hrana, a ključ problema leži u preterivanju. Mesne prerađevine su industrijska hrana, puna aditiva, nepotrebnih dodataka, palmine masti, stabilizatora mase, ugušćivača, veštačkih boja i slično.

- Sigurno ste čuli za vic kako je nastala pašteta. Kada je jedan kasapin rekao "Pa šteta da se baci to u đubre, bolje da ga neko pojede". Nije sve kancerogeno, ali neke supstance jesu, dodao je.

Foto: Pixabay

Kada je reč o raku, on ističe da je to bolest sa mnogo lica i mnogo načina nastajanja, od hemijskih agenasa i aditiva, do posebnih sastojaka u hrani. Istakao je da ne treba slušati sve što se čuje na Facebook-u jer neki lekari navode različite metode održavanja pH vrednosti tela svesno obmanjujući pacijente.

-Promovišu brojne preparate i borce protiv raka u medijima kao što su B17, soda bikarona, petrolej, ulje od konoplje, pečurke i slično. Ali sve su to samo priče. Kod suplemenata je situacija takva da njih treba da prepiše lekar. Vitamin D i karoteni mogu da budu izazivači raka ako se unose na sopstvenu procenu da vam organizam zahteva vitamine. Ne zaboravite da se do pre jednog veka nije ni znalo za njih, a sada kao da se nekome stvorilo šesto čulo pa znaju kada im organizam nešto traži, rekao je doktor i dodao da je čak i priča o većem unošenju vitamina C kako bi se sprečila prehlada zapravo izmišljotina.

Pržena hrana jeste štetna i kaloričnija, ali povremeno uzimanje pržene hrane nikoga nije ubilo. Kada je u pitanju upotreba ulja, tvrdi da treba obratiti pažnju na način proizvodnje ulja i menjati s vremena na vreme ulje koje se koristi. Istakao je da je kokosovo ulje najopasnije, ali da se ono prodaje kao eliksir mladosti, dok maslinovo ulje ne treba koristiti za prženje i pečenje.

Foto: pixabay.com

- Ima onih koji za sve krive farmaceutsku industriju govoreći da se radi o nekoj vrsti farmakomafije, ali svetom upravljaju političari ne farmaceuti. Ako je nešto trulo u sistemu ne treba tražiti krivca na farmaceutskom fakultetu. Predlažem vakcinaciju, obavezno i po preporuci Svetske zdravstvene organizacije, a za nevakcinaciju u zatvor. Za pravo na samoodlučivanje da li vakcinisati decu ili ne nisam nikako. Vakcine su daleko bezbednije od roditelja koji puše u stanu u kome je i dete. Ako ne verujemo u nauku onda je vreme da se goli i bosi vratimo u pećine, rekao je doktor Vujčić.

On predlaže kao rešenje za probleme umerenost, raznovrsnost i fizičku aktivnost, a kao najveći oblik zagađenja navodi ono duševno i siromaštvo jer u bogatim državama i društvo je zdravije, piše a1info.net.

Otkrio je da kada je konzumiranje voća u pitanju ne treba praviti sokove u skupim sokovnicima, već da sokovnik koji odvaja sok i pulpu može mnogo zdravije da odradi posao od skupog sokovnika. Što se tiče kombinovanja proizvoda, otkrio je da je to kiselo-bazno stanje organizma smišljeno kao opijum za pomodare. Naglasio je da j eu životu sve hemija, i ljubav i mržnja i rađanje i smrt i da je to prosto kruženje elemenata u prirodi.

Daljinac

(Telegraf.rs/m.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • van

    21. mart 2018 | 16:08

    Doktori kada bi umeli dati odgovarajuću terapiju, pored sve moguće savremene dijagnostike, znali bi sami sebi da pronađu lek.

  • Primitivac

    21. mart 2018 | 17:17

    Najveća zabluda, moj doktore, je mišljenje da je lek samo ono što propiše farmaceutska industrija i odbri FDA. Više ljudi je rak izlečilo (ne mislim izvadilo operacijom) ulje od cvetova kanabisa nego cela tvoja farmaceutska nauka.Ja sam živi dokaz, ali to vas ne interesuje jer vi unapred znate da ulje kanabisa ne leči (jer nije odobri FDA).

  • Crni

    21. mart 2018 | 17:58

    Cega je ovaj doktor? Al se nalupi ko Maksim po diviziji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA