≫ 

Jaja su najukusnija za Uskrs, a tačno ovoliko smete da ih danas pojedete

Postoji granica gde treba da stanete, dobro vodite računa o tome koliko ih jedete

  • 5

Mnogi nutricionisti za jaja kažu da su ‚‚super hrana" koja vas opskrbljuje svim potrebnim nutritijentima. A da li znate koliko smete da ih pojedete, s obzirom na količinu masnoće koju sadrže?

10 namirnica zbog kojih vaše telo ima neprijatan miris

Nutricionista Keri Gans, autor knjige ‚‚The Small Change Diet", kaže da su dva do tri jaja dnevno sasvim pristojna količina. Zato pažljivo za Uskrs, nemojte ih pojesti previše. Iako su Uskršnja jaja ukusnija, nego sva ostala, pazite na svoje zdravlje. Pogotovo, ako ste postili čitav post, nemojte naglo da opteretite želudac.

- Sasvim je u redu jesti dva do tri jajeta dnevno, ali ukoliko ih jedete sa mnogo maslaca ili sira, onda svakako obratite pažnju na to koliko kalorija i masnoća unosite u svoj organizam. - kaže ova Keri Gans.

5 načina kako da držite hroničnu upalu pod kontrolom

Ona napominje da je jaje celovita namirnica i da ga je potrebno konzumirati kao takvo, a ne odvajati belance i žumance.

Foto: Pixabay.com / Koliko kuvanih jaja smete da pojedete?

- Postoje određeni nutrijenti u žumancetu koje nećete dobiti iz jajeta ukoliko pojedete samo belance. Svi vitamini topljivi u mastima se nalaze u žumancetu tako da, ukoliko ga izbacite, sa njim izbacujete masnoću, ali i sve ostale važne nutritivne materije. - kaže Gans.

Jedno veliko kokošije jaje ima u proseku 80 kalorija, 5 grama masti, 6 grama proteina i zanemarljivu količinu ugljenih hidrata, zbog čega su idealna namirnica za one koji svoju ishrane žele da temelje na niskom unosu ugljenih hidrata i pojačanom unosu masnoća i proteina, kao što je ketogena dijeta.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zelmin

    8. april 2018 | 10:04

    Ja vec pojeo 5 nameravam jos 5 puta toliko

  • Dzela

    9. april 2018 | 13:29

    Ja pojedem 20 kod kuce i 30 po selu za svaki vaskrs toje 50 za dan i nista mi nije a koje su mi godine

  • Stvarno?

    9. april 2018 | 12:48

    Ja i ovako ubijam jaja. Za uskrs pojedem 2-3 nasade. ( jaja koja se stavljaju ispod kvochke da izlegne pilice17-21 kom.)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA