Veštački zaslađivači opasniji su po naše zdravlje od šećera

Ako želite da smršate izbacite šećer i zamenite ga nečim zdravim

  • 1

Kada izbacite šećer iz ishrane i date se u potragu za veštačkim zaslađivačem imajte na umu jedno oni mogu da budu veoam opasni po vaše zdravlje!

Šarliz Teron otkriva pakao kroz koji je prošla jer je morala da se ugoji 20 kilograma (FOTO)

Istraživanje koje su sproveli naučnici sa Medicinskog fakulteta u Viskonsinu, Univerzitet Market, pokazalo je da postoji povezanost između unosa veštačkih zalađivača s povećanjem rizika od gojaznosti i nastanka dijabetesa tipa II.

Foto: Pixabay.com/odlučite se za neku prirodnu zamenu za šećer pre nego za veštačke zalsađivače.

Eksperiment su sproveli na laboratorijskim životinjama, a ustanovilu su da nakon samo tri nedelej dolazi do promene koncentracije biohemijskih supstanci, prerade masti i nakupljanja energije u organizmu, piše net.hr.

- Veštački zaslađivači uspevaju nekako da prevare telo da ono misli kako unosimo kalorije, a to može da utiče na proizvodnju insulina, rekao je glavni autor istraživanja Brajan Hofman.

Ovi zaslađivači imaju veoma negativan uticaj i na rad krvnih sudova, s toga ne preterujte. Koristite prirodne zaslađivače, a malo šećera dnevno neće mnogo da ošteti vašu liniju. Imajte na umu da je sve u umerenosti.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    30. april 2018 | 17:25

    Svaka čast za ovaj tekst. Valjda će ovi kvazi dr i nutricionisti da shvate da ne postoji zamena za šećer. Da treba sve umereno jesti i piti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA