≫ 

Sve o opasnom problemu zbog kojeg je Melanija Tramp hitno morala pod nož

Prva dama Amerike oporavlja se od operacije kojoj je podvrgnuta zbog problema sa bubrezima

  • 3

Melanija Tramp operisana je u ponedeljak u vojnom medicinskom centru Valter Rid gde je podvrgnuta embolizaciji bubrega.

Kada vam zaista treba antibiotik, a kada pomaže i narodni lek?

Nije poznato zašto je Melaniji koja je tapunila 48. godina ova operacija bila neophodna, a njen portparol Stefani Grišam rekla je da je u pitanju beningni problem koji je zahtevao hitnu intervenciju. Ona će ostati na posmatranju u bolnici nedelju dana kako bi se u potpunosti oporavila.

Foto: Profimedia/Abaca/Prva dama Amerike hitno je operisana u ponedeljak.

- Procedura embolizacije radi se kako bi se zaustavio dotok krvi u delovima bubrega, objasnio je doktor Džon Friedvald direktor klinike za bubrege i pankreas.

Ovaj zahvat se izvodi kao priprema za operaciju raka ili beningnog tumora bubrega poznatog kao angiomiolipoma. Retko kada je u pitanju bubrežna arteriovenska malformacija, kada se krvni sudovi u bubrezima nekontrolisano uvećavaju.

Ova operacija se obično lako podnosi, a negativne posledice mogu biti temperatura, bol na mestu gde je injekcija ubrizgana, ali i bol u bubrezima. Operacija je usledila nedelju dana nakon što je Melanija pokrenula platformu za njenu kampanju "Budi bolji". Ovde su u fokusu zavisnici od opojnih sredstava i njihove porodice, emotivno i fizičko zdravlje dece, ali i bezbednost dece na internetu.

Foto: Tanjug/AP/Melanija je vedrog duha i oporavlja se u bolnici.

Uvođenjem katetera u krvni sud ubrizgavaju se određeni bološki kompatibilni materijali kojim se zatvaraju određeni krvni sudovi u zoni krvarenja, patoloških procesa koji su dobro prokrvljeni, ili se uz zatvaranje lokalno i selektivno ubrizgavaju potrebni lekovi. Zatvaranje (embolizacija) može biti privremena ili trajna. Vrši se transkateterskim pristupom, obično iz prepone i indikovana je kod traume bubrega, opsežnih novostvorenih masa i krvarenja putem mokraće kao preoperativna priprema.

Nakon što ju je posetio Donald Tramp je napisao na svom Twitter profiluda s enjegova supruga oseća dobro i da je vedrog duha.

Želje za brzi oporavak uputili su mnogi saradnici njenog supruga, ali i javne ličnosti.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA